Berta Sándor

Okosfül­hallgatót készíthet a Microsoft

Leáll az épp játszott zene ha kivesszük a fülünkből, és folytatódik, ha visszarakjuk.

Érdekes eszközt szabadalmaztatott a redmondi konszern. A Microsoft 2016. szeptember 9-én nyújtotta be a szabadalmát egy okosfülhallgatóról, amely többek között állítható kábelhosszal rendelkezik és különböző komponensekkel, például akkumulátorral és szenzorokkal bővíthető ki. A beszerelhető kiegészítők képesek lehetnek arra, hogy szüneteltessék az éppen meghallgatott zene lejátszását, ha a viselő kihúzta a fülhallgatókat a füleiből, majd, ha visszahelyezte azokat, akkor folytassák a zene lejátszását.


A szabadalmi leírásból az nem derült ki, hogy az okosfülhallgató okostelefonhoz kapcsolódhat majd vagy más készülékekkel is működni fog, és az is kérdéses, hogy az eszközből lesz-e vezeték nélküli változat. A Microsoft munkatársai számos olyan lehetséges felhasználási területet elképzelhetőnek tartottak, amelyeknél fontos, hogy a kábel hosszát szabályozni lehessen.

A szabadalommal kapcsolatban kiszivárgott még egy érdekes információ. A Drwindows nevű oldal szerkesztője tavaly novemberben beszélgetett Ralf Groene tervezővel, aki a Surface vezető dizájnere. Az interjú végén felmerült, hogy a kiterjesztett valóság azt eredményezheti, hogy hamarosan okoskontaktlencsék jelennek meg a piacon. Erre Groene azt válaszolta, hogy még azelőtt, hogy ez így lenne, inkább valami olyasmi lesz elérhető, amit a felhasználók a fülükbe tehetnek majd. Mindez persze lehet véletlen egybeesés is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • esztyopa #2
  Az igazi,nagy durranás, az okos hallgató készítése lenne...
 • wraithLord #1
  Max akkor fontos, hogy a kábel hosszát szabályozni lehet, ha az lényegesen hosszabb, mint egy átlagos fülhallgató kábele. Vagy ha a lejátszó nem a derék/csípő környékén a zsebben van, hanem pl. ingzsebben vagy nyakra csiptetve, nyakba akasztva van.
  Persze az ábrán látható speciális "szakálltartó" dizájn is indokolja a szabályozhatóságot. :D

  Egy proximity szenzortól miért lesz "okos" a fülhallgató?

  Btw. a kontaktlencsét is lehet a fülbe tenni... :D
  Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.01.28. 20:21:32