JohnnyCage

Az amerikai kormány kitart a Microsoft megállapodás mellett

Az Amerikai Igazságügyi Minisztérium arra kérte a fellebbviteli bíróságot, hogy hagyja helyben az elsőfokú ítéletet, amely szerint a szoftveróriás és a minisztérium között létrejött megállapodás jogszerű, és megfelelő.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság elfogadta az Amerikai Igazságügyi Minisztérium Microsofttal kötött peren kívüli megállapodását, és a döntés szerint a Computer & Communications Industry Association valamint Software and Information Industry Association szövetségek megalapozatlanul próbálták megtámadni az egyezséget.

"A Microsofttal kötött megállapodás megfelel a közérdeknek, és az Igazságügyi Minisztérium eltökélt annak érvényre juttatása mellett" - mondta Hewitt Pate helyettes államügyész.

1998-ban 20 amerikai állam indított pert a Microsoft ellen, amely szerint a szoftveróriás jogtalanul használta fel az operációs rendszerek terén szerzett monopóliumát, hogy más szegmensekben is előnyhöz jusson riválisaival szemben. A tavalyi évben elfogadott peren kívüli megállapodásban a Microsoft beleegyezett, hogy bizonyos alkalmazások terén nagyobb szabadságot adjon a Windows felhasználóknak a külső cégek szoftvereinek alkalmazására, sőt az egyezség szerint egyes Microsoft middleware alkalmazások (például a médialejátszó, és a webböngésző) el is rejthetők a felhasználók elől.

A kezdetben 20 felperes állam közül a megállapodást csak Massachusetts, és Nyugat-Virginia fellebbezte meg, ez utóbbi a napokban azonban visszalépett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!