Spencer

Mozgalmas hét áll a Microsoft mögött

A Microsoft munkatársai az elmúlt héten nem unatkoztak, hiszen többek közt bemutattak néhány új PC prototípust, a Windows XP operációs rendszer utódját, valamint a Windows CE legújabb változatait.

Szakértők szerint a Microsoft által a napokban bemutatott újdonságok lényegében egytől egyig arra hivatottak, hogy javítsanak a felhasználók, valamint a számítógépes rendszerek közötti kapcsolat minőségén, valamint nem utolsó sorban idővel a Microsoft forgalmi adatain.

"A Microsoft mindent megtesz annak érdekében, hogy a hardver és szoftver cégeket új fejlesztésekre ösztönözze, ugyanis véleményem szerint csak ily módon lehet javítani az eladási mutatókon. A Microsoft rájött arra, hogy az információ technológiai kiadások mostanság egyre inkább csökkenőben vannak, és ezen a tendencián csak új fejlesztések segítségével lehet segíteni, ezen fejlesztések nélkül ugyanis még nagyon messze van az alagút vége" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Matt Rosoff, a Directions on Microsoft nevezetű független elemző cég egyik szakértője.


Steve Kaneko, a Microsoft dizájnigazgatója egy videólevél olvasása közben

A Microsoft a héten New Orleans-ban megrendezett WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) rendezvényen rántotta le a leplet arról a Hewlett-Packarddal történő kooperációban kifejlesztett, egyelőre prototípusként létező új PC platformról, az Athens-ről, mellyel a Microsoft célja nem más, mint hogy a felhasználók széles szolgáltatási körű, azonban ezzel együtt könnyen használható számítógépekhez jussanak. A nagy felbontású LCD monitorokkal szerelt Athens PC-ken egyébként Windows XP operációs rendszer fut.


MS Athens: Drótnélküli egér és billentyűzet, telefon és videókamera a monitorra csatolva

A szoftvercég munkatársai ugyancsak a WinHEC konferenciát használták fel arra, hogy bejelentsék: a nagysikerű Windows XP operációs rendszer utódja, a jelenleg Longhorn fejlesztési kódnevet viselő szoftver várhatóan 2005 elején fog forgalomba kerülni. A gőzerővel fejlesztett Longhorn legfontosabb újdonságai közé tartozik a továbbfejlesztett grafikus interfész, a WinFS (Windows Future Storage) névre keresztelt új fájlrendszer, valamint egy új eszközmeghajtó szoftver rendszer. Ezenkívül megtudhattuk, hogy a Windows CE 4.2-es verziója június elején jelenik meg, valamint hogy az 5.0-s verzió egyelőre csak tervezési fázisban van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lang #1
    hmm... a Windows-ra már fölösleges bármit is mondani,mert már úgyis megkapott minden jelzőt (persze jogosan):D
    Ez most csak a szokásos rózsaszín ködösítés,aminek max az átlag felhasználók ugranak be.Nem is vártam többet Kapuk Viliéktől.