Spencer

Németország kedvező szoftverszerződést kötött a Microsofttal

A Microsoft mostanság akár jelentős mértékű árengedményeket is hajlandó tenni annak érdekében, hogy megakadályozza a nyílt forrású Linux operációs rendszer piaci előretörését, éppen ezért szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a kormányzati szerveknek és a nagyvállalatoknak mindenképp érdemes különböző kedvezményeket kicsikarniuk a szoftvercégtől.


Otto Schily
Németország belügyminisztériumának szóvivője bejelentette: a kormányzat minden korábbinál kedvezőbb szoftvervásárlási, illetve -lízing feltételeket harcolt ki a Microsofttól. Otto Schily német belügyminiszter elmondta, hogy a kormányzat és a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoft között létrejött megállapodásnak köszönhetően a német állami, szövetségi és helyi intézmények jelentős összegeket spórolnak majd meg az elkövetkezendő időkben. A mostani sikeres megállapodásra egyébként néhány héttel azt követően került sor, hogy Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója személyesen elutazott Németországba, ahol többek közt számos kormányzati vezetővel folytatott tárgyalásokat.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Microsoft igen csak aggódva nézi a nyílt forrású Linux operációs rendszer kormányzati, illetve vállalati szinten történő egyre jelentősebb térnyerését, éppen ezért a szoftvercég mostanság számos engedményt hajlandó adni a különböző szoftvervásárlási és -bérlési ügyletek kapcsán. A Microsoft egyébként akkor figyelt fel Németországra, amikor a német kormányzat nemrégiben bejelentette, hogy jelentős mértékben csökkenteni kívánja az információs technológiai kiadásait, és növelni akarja számítógépes rendszereinek biztonságát, ennek keretein belül pedig szerződést kötött az IBM-mel. Ennek az elmúlt évben aláírt szerződésnek az értelmében az IBM számos olyan számítógépes rendszert szállított le a német kormányzati hivatalok részére, melyek a megszokottól eltérően nem Windows, hanem Linux operációs rendszerrel voltak ellátva.

Schily belügyminiszter elmondta, hogy az IBM-mel, valamint a Microsofttal kötött szerződések nem zárják ki egymást, ami gyakorlati szintre levetítve azt jelenti, hogy a kormányzati számítógépes rendszerek esetében békésen meg fog férni egymás mellett a Windows és a Linux.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #8
    ahh, nagy megkönnyebbülés lehet ez a jenkiknek, végre bennt van a cia a német kormányban. :)