JohnnyCage

Nyugat-Virginia sem folytatja a Microsoft pert

Nyugat-Virginia legfőbb államügyésze hétfőn bejelentette, hogy az állam nem kívánja folytatni a Microsoft ellen irányuló trösztellenes pert, és visszavonja fellebbezését az ügyben.

A lépéssel Massachusetts maradt az utolsó amerikai állam, amely szigorúbb szankciók bevezetéséért küzd a fellebbviteli bíróságon. Darrel McGraw, Nyugat-Virginia legfőbb államügyésze sajtóközleményben jelentette be, hogy a Microsofttal kötött széleskörű megállapodás keretében nem folytatja tovább a szoftveróriás ellen irányuló antitröszt pert.

A döntés tovább csökkenti annak esélyét, hogy a szoftveróriás érdemi változtatásokra kényszerül az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodását illetően. "Ez egy fontos lépés a Microsoft számára a jogi problémák megoldására" - mondta Brad Smith, a Microsoft jogi képviselője. "Az ügyet 20 állam együttesen robbantotta ki, mára azonban csak eggyel nem sikerült megállapodnunk" - tette hozzá Smith.

McGraw a mostani megállapodást "a nyugat-virginiai emberekre nézve igen nagyvonalú egyezség"-nek nevezte. Sarah Nathan, Massachusetts állam legfőbb államügyészének szóvivője azonban úgy véli, Nyugat-Virginia visszavonulásával semmi sem változott. "Massachusetts elkötelezett a fellebbezés folytatása mellett, és végig fogja vinni az ügyet" - mondta a szóvivőnő.

"Mindig is tudtuk, hogy ez egy nehéz út lesz, de ez a lépés mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a Microsoftot felelőssé tehessük a szabad piaci versenyt akadályozó tevékenysége miatt, és helyreállíthassuk a tisztességes viszonyokat, a szabad versenyt, illetve a választási lehetőséget a szegmensben" - tette hozzá Nathan.

A bíróság tavaly elfogadta a Microsoft peren kívüli megállapodását amelyet a társaság az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal, valamint számos felperes állammal kötött. Massachusetts és Nyugat-Virginai akkor nem fogadta el az egyezséget, és fellebbezést adott be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GodBadka #3
    Nem olyan sokba mint a perköltség, ha veszít. Elég a kormányzókat megkenni.
  • b #1
    no jó, ennyit a jenkikről. hajrá bájern münchen! :)

    minden jenki tagállamban ott figyel már a palantír, csak münchenben hajították ki a picsába.