Spencer

Három új Athlon XP-M processzor

Az Advanced Micro Devices (AMD) notebook fronton eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, ugyanis kiadott három vadonatúj mobil processzort, köztük azt az Athlon XP-M 2800+ típusjelzésű chipet, melyet a legnagyobb teljesítményű, teljes méretű hordozható számítógépek piacára szán.

A Sunnyvale-i székhelyű chipgyártó ezen high-end kategóriás mobil chip mellett két alacsony feszültségigényű, Athlon XP-M 1900+, illetve Athlon XP-M 2000+ típusjelű processzort is piacra dobott. Utóbbi processzor újdonságoknak a kisebb méretű, közepes teljesítményű notebookok piaci szegmensében kell felvenniük a harcot a konkurenciával. Mivel az Athlon XP-M 1900+ és az Athlon XP-M 2000+ a működéséhez az átlagosnál kisebb feszültséget igényel, alacsonyabban tartható a fogyasztás és a hőtermelés, ez pedig lehetővé teszi ezen chipek kisebb méretű hordozható számítógépekben történő felhasználását.


A most bejelentett három vadonatúj Athlon XP-M processzor közül mind a notebook gyártók, mind a felhasználók megtalálhatják a számukra leginkább megfelelő modellt, hiszen akinek nagy teljesítményre, gyors 3D grafikára van szüksége, az az Athlon XP-M 2800+-t választja, akinek pedig a minimális fogyasztás, és a hosszabb működési idő a fontos, az a két alacsony feszültségigényű Athlon XP-M újdonság közül választhat magának processzort - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Rich Heye, az AMD Microprocessor Business Unit vezérigazgatója.

Ismeretes, hogy az AMD idén márciusban dobta piacra első Athlon XP-M processzorait, melyek közt már akkor is volt néhány alacsony feszültségigényű modell. A nagy konkurens Intel ugyancsak márciusban rántotta le a leplet azokról a vadonatúj fejlesztésnek számító Pentium M processzorokról, melyek a vezeték nélküli Centrino platform szerves részét képezik.

A most bejelentett high-end kategóriás Athlon XP-M 2800+ ára 230 dollár, mely ár mintegy 50 dollárral magasabb az asztali számítógépekbe szánt Athlon XP chipekénél. Az alacsony fogyasztású Athlon XP-M 2000+, illetve Athlon XP-M 1900+ típusjelű új mobil AMD chipek ára 134, illetve 123 dollár, természetesen ezres tételben. Az új Athlon XP-M processzorokkal elsőként egyes Fujitsu gyártmányú notebookok esetében találkozhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!