Spencer

Két új Sony Clie kéziszámítógép

A Sony Electronics folyamatosan bővíteni kívánja kéziszámítógépeinek szolgáltatási körét, illetve multimédiás tudását, melynek ékes bizonyítéka az a két vadonatúj Clie modell, melyről a cég képviselői most rántották le a leplet.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan a jövő hónapban megjelenő új Sony kéziszámítógépek közös vonása a legújabb verziójú Palm operációs rendszer, a digitális zenelejátszási képesség, valamint az integrált digitális fényképezőgép. A vállalat egyébként internetes oldalain keresztül már most is felvesz előrendeléseket a várhatóan nagy népszerűségre szert tevő új Clie modellekre.

Az elsősorban különböző fogyasztói elektronikus eszközök fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Sony munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a Sony elkötelezve érzi magát a kéziszámítógépek tudásának folyamatos bővítése mellett, ily módon többek közt ebben a piaci szegmensben is nagy hangsúlyt fektet a színes kijelzők, a fényképezési szolgáltatások, illetve a fejlett hang-, illetve videolejátszási funkciók egyre szélesebb körben történő elterjesztésére.



Clie PEG-NX80V

A most bejelentett Clie PEG-NX80V, illetve Clie PEG-NX73V típusjelzésű kéziszámítógép újdonság a Palm operációs rendszer legújabb, 5-ös verziójával van ellátva, kialakítását tekintve pedig mindkét újdonság nagy mértékben hasonlatos az előző generációs Clie eszközökhöz. A japán gyártó két új kéziszámítógépe szétnyitható formai kialakítással rendelkezik, az előlap elforgatásával pedig lényegében mini Tablet PC varázsolható belőlük. A korábbi Clie modellekhez képest némi változást jelent, hogy a kijelző alatt új alkalmazások gombjai kaptak helyet.


Clie PEG-NX73V

A Sony Clie PEG-NX80V 599 dollárba fog kerülni, mely összegért a vásárlók egy 200 MHz-es mikroprocesszorral, 32 MB memóriával, egy 1,3 megapixeles felbontású integrált digitális fényképezőgéppel, digitális audiolejátszóval, billentyűzettel, valamint egy 320 x 480 pixeles felbontású színes folyadékkristályos kijelzővel rendelkező kéziszámítógépet kapnak. A Sony Clie PEG-NX73V egy 200 MHz-es processzort, 16 MB memóriát, egy 310 ezer pixeles digitális fényképezőgépet, egy audiolejátszót, egy billentyűzetet, valamint egy a testvérmodelléhez hasonló színes LCD-t tudhat magáénak. A Clie PEG-NX73V ára 499 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacc #2
    Az ára is...
  • Coco #1
    jól néz ki...