JohnnyCage

Megjelent az első megapixeles kamerával felszerelt mobil

A japán J-Phone szerdán kiadta a világ első olyan kamera-mobilját, amely több, mint 1 millió képpontból álló digitális fotók készítésére alkalmas.

A jelenleg szélesebb körben kapható, digitális kamerával felszerelt mobiltelefonok a különálló digitális fényképezőgépekhez képest csak jóval kisebb felbontású képek rögzítésére alkalmasak. A brit mobilszolgáltató Vodefone japán leányvállalata, a J-Phone szerdán azonban kiadta az első olyan kamera-mobiltelefon készüléket, amely átlépi az 1 megapixeles (1 millió pixeles) felbontás határt.

A készüléket a szintén japán Sharp gyártja, és a héten mindössze 300 darab kerül belőle forgalomba Tókióban, és a japán fővárost környező városokban. A készülék ára a J-Phone akciós kínálatában 169 dollár (19800 jen). Az 1 megapixeles digitális kamerával rendelkező mobil a jövő héttől nagyobb mennyiségben is elérhető lesz a vásárlók számára Japán egész területén.

A J-Phone, amely a világ legnagyobb mobiltelefon szolgáltatójaként ismert Vodafone csoport tagja, Japán harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója az NTT DoCoMo, és a KDDI mögött. A három társaság már jóideje harcot folytatott az első megapixeles kamera-mobil kiadásáért, amely végre megfelelő minőségű felvételt tud készíteni egy hagyományos fotóval egyező méretű papírképhez.

Az első beépített digitális kamerával rendelkező mobiltelefont még 2000 végén adta ki a J-Phone. A kamera-mobilok azóta óriási sikert arattak a felkelő nap országában, és új életet leheltek a telítetté vált piacba. Japánban jelenleg minden tíz mobiltelefonból három rendelkezik beépített digitális kamerával.

A rivális NTT DoCoMo az elkövetkező hónapokban három 1 megapixeles felbontású kamera-mobilt is kiad Japánban, amelyeket a Fujitsu, a Sony Ericsson, és a Sharp cégek fognak gyártani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • moonster #8
    csak próba!
  • zsir #6
    ja, bár nem értem miért nincs már 3 megapixeles kameras mobil, a minolta legkisebb gépe kisebb mint egy minidisc lejátszó. Pl: nokia 7650-be simán beleférne 2-szer is :))