Spencer

2004 végén debütál a Sony első hordozható játékgépe

Miután a Sony az elmúlt időkben tarolt az otthoni játékkonzolok piacán, most célba vette a hordozható játékgépek piacát is, mely szektorban reményei szerint hasonló sikereket ér majd el.

A PlayStation 2 konzoljával mind a Microsoft-féle Xbox-nak, mint a Nintendo-féle GameCube-nak rendkívül komoly konkurenciát jelentő gyártó munkatársai az Egyesült Államokbeli Los Angeles-ben zajló E3 (Electronic Entertainment Expo) szakkiállításon árulták el azt a mindeddig hétpecsétes titokként kezelt hírt, mely szerint a Sony a számára újnak számító, hordozható játékgép piacon is meg fog jelenni. Ily módon a Sony a Nintendo népszerű Game Boy-ainak, illetve a Nokia közeljövőben érkező N-Gage-ének kíván ellenfelet állítani.


Sony PS One

A japán szórakoztató elektronikai óriáscég természetesen nem valami egyszerű kvarcjátékkal kíván debütálni a hordozható játékgépek piacán, hanem e helyett egy igazán nagy tudású, széles szolgáltatási körrel rendelkező vadonatúj eszközzel akar nagyot durrantani. A PSP (PlayStation Portable), vagyis hordozható PlayStation játékgépben többek közt egy háromdimenziós képek megjelenítésére képes, 480x272 pixeles felbontással rendelkező színes kijelző, egy sztereó hangrendszer, egy USB 2.0 kontroller, valamint egy a legfejlettebb gyártási technológiák segítségével gyártandó, 0,09 mikronos csíkszélességű mikroprocesszor kap majd helyet. A PSP adattárolási megoldása sem nevezhető éppen kispályásnak, ugyanis esetében a Sony azt az optikai elven működő UMD technológiát kívánja alkalmazni, mely a hagyományos CD, illetve DVD lemezeknél 50 százalékkal kisebb méretű diszkeken 1,8 GB adat tárolását teszi lehetővé.


Ken Kutaragi, a Sony Computer elnöke egyik kezében egy 2.4 inches UMD nevű optikai lemezzel, másikban egy szabvány 4.7 GB-os DVD-vel

Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment (SCE) elnöke az E3 kiállításon tartott bejelentés kapcsán elmondta, hogy a cég első hordozható játékgépe várhatóan 2004 legvégén kerül majd forgalomba, azzal kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni, hogy a PSP mennyibe fog kerülni. Ide kapcsolódó hír, hogy a Nokia a mostani E3-on jelölte meg a hagyományos mobiltelefonok és hordozható játékgépek ötvözetének tekinthető N-Gage pontos debütálási időpontját, illetve ajánlott kereskedelmi árát. Ezek szerint a Nokia N-Gage forgalmazása világszerte idén október 7-én fog megkezdődni, a többek közt MP3 lejátszási szolgáltatással is rendelkező különleges eszközért pedig egész pontosan 299 dollárt kell majd fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)