JohnnyCage

Az Intel vezetője erős kínai processzorpiacot lát

Mint a chipóriás Intel Corp. elnöke elmondta, a kínai piacon igen erőteljes kereslet érzékelhető a társaság processzorai iránt, de az idei évban várhatóan az egész félvezetőipar újból növekvő pályára áll.

Paul Otellini, az Intel elnöke egy frankfurti (Németország) látogatás során úgy nyilatkozott a német Handelsblatt napilapnak, hogy a társaság számára kulcsfontosságú kínai piacon jelenleg igen erőteljes kereslet érezhető a cég processzorai iránt, a többi piaci szegmensben pedig a félvezetőipar újbóli fellendülésére várhatóan még az idei évben sor kerül.

Mint Otellini a pénteki interjú során elmondta, a társaság új mobil processzora, illetve a hozzá tartozó drótnélküli hálózati vezérlővel ellátott chipset, együttesen a Centrino, igen kedvező fogadtatást kapott a piacon, és igen jól fogy többek között Kínában is. "A kínaiak mindig csak a legújabb technológiát vásárolják. Azt, ami népszerű, sikeres. Számunkra Kína a legfontosabb piac Ázsiában, és ez a jövőben sem fog változni."

A Santa Clara-i (California) székhelyű chipóriás, amely egyben a világ legnagyobb processzorgyártója, szerdán megerősítette második féléves előjelzését, a negyedév első felének eredményei ugyanis arra utalnak, hogy a társaság különösebb probléma nélkül tartani tudja az április - június időszakra várt 6,4 milliárd - 7 milliárd dolláros bevételt.

Otellini úgy véli, az Intel előtt igen kedvező időszak áll, a társaság kilátásai kiválóak. "Az előző év olyan rossz volt, hogy onnan már csak felfelé vezet út" - mondta. A társaság elnöke szerint a chipóriás legújabb terméke, a Centrino már ezidáig is beváltotta a hozzá fűzött reményeket. "A Centrino eladásai teljesen megfelelnek elvárásainknak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!