JohnnyCage

SMS az iskolai lógás visszaszorítására

Két ír középiskola egy olyan rendszer tesztelésébe fogott, amely a fejlett technikát felhasználva segít visszaszorítani az iskolából való indokolatlan kimaradások számát.

Az új rendszer egy számítógépes adatbázisra épül, amely tartalmazza az összes iskolás adatait. A tanórák elején a hiányzók neve bekerül a rendszerbe, amely automatikusan rövid szöveges üzenetet (SMS) küld a szülők mobiltelefonjára, és közli a gyerek távolmaradásának tényét.

"Amennyiben a kimaradás indokolt, a szülők nyugodtan figyelmen kívül hagyhatják az üzenetet. Amennyiben nem tudnak a gyermek hiányzásának okáról, kapcsolatba léphetnek az iskolával" - mondta David Sweeney, a dublini Portmarnock Community School középiskola igazgatója. A dublini intézmény a kísérleti programban részt vevő két ír iskola egyike.

A mintegy 900, 12 és 18 év közötti korú tanulót számláló iskolában az igazgató szerint nem okoz számottevő problémát a diákok lógása, az új rendszer bevezetése óta mégis csökkent az indokolatlan hiányzások száma.

"Ez a rendszer egy természetes továbbfejlődése a klasszikus névsorolvasásnak. Egyszerű, és hatékony, így rendkívül elégedettek vagyunk vele" - mondta az igazgató hozzátéve, hogy a tanulók azért a legtöbb esetben nem szívesen adták meg szüleik mobilszámát.

A rendszert kifejlesztő Dataset IT Systems szerint a megoldás iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik.

Az ír kormány a brit lépéseket követve a tavalyi évben olyan törvénymódosítást fogadott el, amely szerint a gyermekeik rendszeres iskolai hiányzásával nem törődő szülők pénz-, sőt akár börtönbüntetést is kaphatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bonewerkz #11
    mellesleg mi koze az allamnak ahhoz, hogy hogy nevelem a gyerekemet?
    mi van akkor, ha olyan magantanara van, akit az allamaparatus valamilyen okbol (pl azert mert teszem azt jehovista, vagy mas szektahoz tartozik, de esetleg magasabb szinvonalon tanit, mint sok suli...)nem fogad el?
  • Bonewerkz #10
    foiskolai szinten??:))
    tudomanytortenet, meg filozfia/vallalkozasgazdasagtan... stb informatika szakon...(nem sorolok tobbet, mert azzal siman le lehetne fludolni a rencert:))
  • Munch #4
    Oszt én amikor lógok, írok muternak sms-t, hogy hívja fel a sulit, hogy nem vagyok ott. :-DDDD
  • [HUN]PAStheLoD #3
    és adok egy fake számot :))
  • Lazarus #2
    Ez olyan szinten szánalmas hogy nem is írok többet...
  • ayden #1
    Húúú most aztán retteghetek:)
    még jó hogy szülőknek nincs mobilja:) vagy talán azt is ad a suli?:D