JohnnyCage

A magyar netezők támogatják leginkább az EU csatlakozást

A brit Reuters hírügynökség jelentése szerint a magyar internetezők támogatják leginkább az Európai Unióba való belépést a tagjelölt országok felhasználói közül.

Öt magyar internetezőből mindössze egyetlen felhasználó szavazna "NEM"-mel az Európai Unióhoz való csatlakozás ügyében tartott április 12-ei népszavazáson, amely magasabb támogatásról árulkodik a netezők körében, mint a magyar lakosok egészét tekintve, adta hírül a brit Reuters hírügynökség csütörtökön.

A Reuters az NRC magyar piackutató cég, illetve a Taylor Nelson Sofres Hungary adataira hivatkozott írásában. A reprezentatív, vagyis a netezők területi, nemi, életkori, és egyéb összetételét is lemodellező felmérés egyébként 500 magyar Internet felhasználó megkérdezésével készült még március közepén. A felmérésből többek között az is kiderült, hogy a Világhálót gyakran látogató felhasználók jóval nagyobb hajlandóságot mutatnak a közeljövőbeli szavazáson való részvételre, illetve a végső döntésbe való beleszólásba, mint a teljes szavazójoggal rendelkező magyar lakosság átlaga.


Máltaiak a voksolás után - Málta és Szlovénia már igennel szavazott, Magyarország jövő hét szombaton dönt

"Magyarország egy azon tíz, elsősorban posztkommunista nemzetből, amely 2004-től az Európai Unió teljesjogú tagjává válhat" - írta a Reuters. A hírügynökség szerint a magyar lakosság a legutóbbi felmérések alapján 65 - 80 százalékban támogatja az Európai Unióhoz való csatlakozást. Az április 12-ei szavazáson legalább 60 százalékos részvétel várható.

"Magyarország négy parlamenti pártja egyhangúan támogatja az unióhoz való csatlakozást, míg a belépés fő ellenzőit a szélsőjobboldali MIÉP és a baloldali Munkáspárt szimpatizánsai testesítik meg. Ez a két párt azonban csak a 10 millió lakosú ország elenyészően alacsony részét képviseli" - áll a Reuters írásában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pheel #33
  Csak aztán nehogy pár év múlva meg éppen te anyázz a leghangosabban, hogy mégsem kellett volna :)

  Van pár ilyen ismerősöm... Amikor a Fidesz volt fent, akkor szavazzunk az MSZP-re, most meg deszar ez az MSZP...
 • Inquisitor #24
  "Közben a valódi szélsőjobb párt ma a parlamentben az az SZDSZ, az egy nyíltan rasszista, kirekesztő náci párt."
  És ÉN pont ugyan ezt gondolom a Fidesz-ről ...
 • Gabest #23
  A "szélső" azt jelenti, hogy messze van az adott nézőpontból. Tehát mint kiderült neked a bal van messze, a cikknek meg a jobb...
 • Inquisitor #21
  "az az általános nézet, hogy magyarország a "BALKÁN""
  Nézde meg az embereket, hogyan viselkednek, milyen értékrendek az elfogadottak ... szerintem is Balkán. Nem az ország, hanem a lakosság.
  Egy olyan országban ahol a lopás, csalás, bliccelés nem bűn. A szemetelés, környezetszennyezés, vagy a bunkóság "szemályi jog" és ahol szinte senki nem akar MÁS nyelvén megtanulni ...
  Te még túl fiatal vagy, de van aki emléxik az osztrákok "Magyarok NE lopjatok!" táblákra a bevásárló központokban. :(
  Tehát finoman szólva van hová fejlődni.

  Internet árak meg 2x-3x akkorák mint "világpiaci átlag", látni kéne, nem csak nézni.
 • Kilgore #11
  ...........én igennel szavaznék...........
  .......kérdés, hogy mi a kérdés :) .......

  :)__~~
 • b #10
  ááááááááááá, apám, benne vagyok a hírekbe! :DD
 • Gabest #9
  A magyar netezők a szélessávú csatlakozást támogatják.