Spencer

A Microsoft szoftverek nem elég biztonságosak

A nagyvállalatoknál dolgozó számítógépes biztonsági szakemberek több mint háromnegyede úgy vélekedik, hogy a Microsoft termékek nem biztonságosak - derül ki a Forrester Research technológiai kutatócég napokban kiadott jelentéséből.

A jelentés készítői által megkérdezett biztonsági szakemberek és rendszergazdák 77 százaléka szerint a Windows operációs rendszerek legnagyobb hibája a korántsem kielégítő biztonság, ennek ellenére a megkérdezettek 89 százaléka még a kényesebb feladatok végrehajtásához is Windows szoftvereket használ.

A cambridge-i (Massachusetts) székhelyű "Trustworthy Computing" 35 olyan nagyvállalatot mért fel a "Lehet a Microsoft biztonságos?" című jelentés kapcsán, mely cégek éves bevétele legalább 1 milliárd dollár. Laura Koetzle, a kutatócég egyik vezető elemzője elmondta, hogy bár a nagyvállalatok információs technológiai munkatársai általában tisztában vannak a Windows operációs rendszerek hibáival és biztonsági réseivel, általában nem sokat tesznek annak érdekében, hogy az általuk használt rendszerek biztonságosabbak legyenek.


Koetzle legfrissebb adatai szerint a nagyvállalatoknak csak mintegy 40 százaléka tervez különböző biztonságtechnikai fejlesztéseket a közeljövőben, a számítógépes támadásokat elszenvedett cégek pedig 59 százalékban kívánnak kisebb-nagyobb változtatásokat végrehajtani a Microsoft szoftverek használatát illetően.

A világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégeként nyilvántartott Microsoft tisztában van azzal, hogy Windows operációs rendszerei biztonsági szempontból korántsem tökéletesek, melynek bizonyítéka, hogy a szoftvercég egy évvel ezelőtt útjára indította azt az úgynevezett "Trustworthy Computing", vagyis "Megbízható Számítástechnikai" projektet, mely a Microsoft szoftverek általános biztonságának fokozására hivatott. "Tisztában vagyunk azzal, hogy a Trustworthy Computing projekt kapcsán kitűzött célok elérése nem lesz egyszerű, és elképzelhető, hogy több évnek, vagy adott esetben egy évtizednek kell majd eltelnie ahhoz, hogy a számítógépes rendszerek olyan megbízhatóak legyenek, mint amilyennek mi elképzeljük őket" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Microsoft szóvivője, aki a Forrester Research jelentésére utalva hangsúlyozta, hogy a projekt egyelőre még nagyon az elején tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • magyar ember 2 #18
    Latom mar +int eltevesztetted a Ludas Matyi meserovatat.
  • b #16
    no, ez egy tipikus póthír! már egy yó kis májkroszoft bashingra se lehet itt számítani. :)
  • sztavrosz #13
    A linux meg egy nagy rakás szar.
  • sztavrosz #12
    MS-DOS 5.0?
  • Zeo_Bone #10
    no és mi ennek a CSoda OS-nek a neve?
  • versio #9
    ja és mindig azt csinálja amit én szeretnék és nem azt amit ö
  • versio #8
    láttatok ti már olyan OS-t ami 3 sec alatt bebotol?
    és jobb mint a windows,100 mhz-en gyorsabb mint a win 2000-en

    mert én igen

  • CAD #2
    Semmit nem akarnak mondani, nehany tenyt kozoltek... talan annyit erdemse megfogadni, hogy oda kell figyelni a windowsra, mint barmi masra amit az ember hasznal...