JohnnyCage

Bugszűrőt kapnak a Microsoft programozói

A szoftveróriás egy olyan kiegészítőt vezet be alkalmazottainál, amellyel a biztonsági problémák még a fejlesztés korai szakaszában kiszűrhetők, illetve könnyen és gyorsan kijavíthatók.

A redmondi (Washington) központú óriáscég várhatóan hétfőn jelenti be azt a plug-in kiegészítőt, amelyet a Sanctrum számítógépes biztonsági cég készített. A Sanctum kiegészítője az első olyan plug-in, amely egyszerűen integrálható a Visual Studio .Net fejlesztőrendszerbe, és alkalmas a biztonsági hibák kiszűrésére még a fejlesztés korai szakaszában.

Az AppScan Developer Edition 1.5 valós időben használható a webes alkalmazások leggyakoribb típusú biztonsági hibáinak kiszűrésére. "A Visual Studióba való beépítés előnye az, hogy még időben, fejlesztés közben fény derül a biztonsági hibákra" - mondta Michael Howard, a Microsoft biztonsági kérdésekkel foglalkozó programmenedzsere. "Még azelőtt észreveheted a hibákat, hogy azok elvesznének a fejlesztés hosszú ösvényén, és eltávolításuk nehézkessé, költségessé válna."

A bejelentésre valamivel több, mint egy évvel a "Megbízható Számítástechnika" elnevezésű kezdeményezés elindítása után került sor. A Bill Gates által bejelentett kezdeményezés elsődleges célja, hogy a Microsoft szoftverek a jövőben biztonságosabbá váljanak. A szoftveróriás a kezdeményezés keretében több mint 200 millió dollárt költött programozóinak továbbképzésére.

A Sanctum által kifejlesztett kiegészítő azonban nem csak a Microsoft programozóinak nyújthat segítségéet, hanem a társaságon kívüli fejlesztőknek is. "A Megbízható Számítástechnikának két oldala van. Először felkészítjük saját programozóinkat a biztonságosabb szoftverek készítésére, majd pedig széles körben elterjesztjük a bevált eljárásokat" - mondta Michael Kass, a .Net Framework programmenedzsere.

A Sanctum ezidáig biztonsági tanácsadók, illetve szakértők számára készítette AppScan szoftverét, amely a jól ismert biztonsági réseket szűrte ki a kész alkalmazásokban. Az AppScan Developer Edition 1.5-tel ez a funkció már az alkalmazások fejlesztése közben is elérhető lesz, közölte Ben Straley, a társaság marketingmenedzsere.

"Véleményünk szerint az alkalmazások fejlesztésének minden lépcsőfokán helye van a biztonsági tesztelésnek. Az AppScan DE 1.5 ráadásul nem csak egy tesztelő eszköz, hanem egyben oktatási segédeszköz is" - mondta Straley.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #5
    szerintem nem beszelhetunk deces ms-s es stb emberekrol, mert nem egy faj, vagy nepcsoport vagy barmi - jonnek mennek folyamatosan cserelodnek, te sem en sem tudhatod ki honnan jot.. azt sem mondhatja hogy ms programozoi nem ertenek hozza, mert tobb ezren vannak, es semmit sem tudunk roluk... de en is egyetertek, hogy win2k+-tol eleg jokat alkotnak a fiuk, viszonylag gyors, nekem stabilnak tuno dolgokat keszitenek... bizotnsagi szempontbol sem tunnek rosznak, csak ugye up-to-date-nek kell lenni :)
  • Crazy Dog #4
    Hát újabban megtanulnak programozni a fiúk. Mikor annó elkezdték csinálni az NT-t, a Microsoft első (jaja) operációs rendszerét, meg kellett venniük a DECtől egy pár embert. A DEC csinálta pl. a VMS operációs rendszert (díjakat nyert), ami kicsi, atomstabil (és szörnyű fapados), bankok használják előszeretettel. Szóval egy exDECes ürge vezetésével megcsinálták az NT-t, ami már tényleg operációs rendszernek készült, mostanság nézegetem a XPmet és bizony le a kalappal.
    Ez már nyugodtan párba állítható a Linux-al, sőt sokkal jobb is, mivel egységes, és sokkal jobban támogatott.
    Szóval lehet ám fikázni a Microsoftot, de egyre inkább a profizmus irányába mennek el, és ebben az iparágban ők diktálnak még egy darabig.
    De persze végső megoldás a Linux, ezt nem vitatom, csak oda még el kell jutni valahogy.
  • [HUN]PAStheLoD #2
    "Még azelőtt észreveheted a hibákat, hogy azok elvesznének a fejlesztés hosszú ösvényén, és eltávolításuk nehézkessé, költségessé válna."

    azért nem pénzközpontú a csávó ...