Spencer

AMD Athlon 64 már júniusban?

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, az Advanced Micro Devices (AMD) a közelmúltban eltolta első nyolcadik generációs asztali processzorának, az Athlon 64-nek a piaci debütálását, mely chip a cég korábbi terveivel ellentétben várhatóan csak szeptemberben fog megjelenni.

A chipgyártó munkatársai ezen információt az elmúlt időszakban többször is hivatalosan megerősítették, tehát alapvetően semmi okunk sem lenne kételkedni benne, viszont felbukkant egy cég, melynél már júniusi szállítással lehet előrendelni Athlon 64 processzorokat. Lehet, hogy az első Athlon 64 chipek szeptember helyett már a nyár elején fel fognak tűnni a piacon?

Az említett cég nem más, mint egy kanadai székhelyű hardverkereskedés, melynél akár már most le lehet adni előrendelést az AMD vadonatúj Athlon 64 3400+, Athlon 64 3600+, illetve Athlon 64 3800+ processzoraira. Ez önmagában még semmi különlegeset sem jelentene, az viszont már annál inkább, hogy a cég ígéretet tett arra, hogy a most előrendelő vásárlóknak már nyár elején leszállítja a kiválasztott Athlon 64 processzorokat.

Az AMD munkatársai nem erősítették meg, hogy az első Athlon 64 processzorok a tervezettnél korábban, esetleg már júniusban feltűnhetnek a piacon, igaz nem is cáfolták ezen információkat. A Sunnyvale-i székhelyű chipgyártó számára kétségtelenül jó lenne, ha az említett újgenerációs asztali processzorok ősz helyett már a nyár elején forgalomba kerülnének, hiszen ily módon a nyár folyamán várhatóan sok vásárló elgondolkodna azon, hogy Hyper-Threading kompatibilis, 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú új Intel Pentium 4 processzort, vagy esetleg x86-64 architektúrára épülő Athlon 64 processzort vásároljon.

Amennyiben igazak az Athlon 64 nyári debütálásával kapcsolatos pletykák, az alaplapgyártó cégeknek bele kell húzniuk a fejlesztéseikbe, hiszen ennek következtében közel három hónappal kellene előrehozniuk első Socket 754 foglalatú alaplapjaik piaci debütálását. A szerverekbe szánt nyolcadik generációs AMD processzorok, az Opteron chipek megjelenését egyébként várhatóan már semmi sem fogja befolyásolni, vagyis ennek értelmében április második felében fognak bemutatkozni ezen újgenerációs processzorok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #28
    Pár napig nem vagyok internet közelben és zeb már megint ámokfutásba kezd :-)
  • NasaTm #27
    Mi a baja az embereknek Erdelyel ?
    Tudtomal az meg Magyarok altal lakott kornyek.
    Szidjatok Romaniat, ha ehez van kedvetek, de ne Erdely-t.
  • Pheel #26
    Attól, hogy te nem látod értelmét, még van. Úgy látom, ha rajtad múlt volna, még a kereket sem hagytad volna elterjedni, mert nem használta azonnal mindenki... :)
  • Dömper Ármánd #24
    A Hyper Transportot nem kellene a Hyper Threadinggel keverni. A Hyper Transport ugyanis egy busz technológia, azaz adattovábbítási technológia (pongyolán fogalmazva). A Hyper Threading, pedig egy olyan technika, aminek a révén hardveresen képesek vagyunk több processzt párhuzamosan futtatni egyazon processzoron. (na, ez is eléggé vázlatos leírás lett :)
  • Deathcourier #23
    Na a hír remélem igaz mert igy lehet vége az Intelnek!!:) Várunk szeretettel Athlon 64!
  • SGonzalez #22
    Lesz ht. csak itt azt hyper transportnak nevezik. Ott van fent a rajzon, már tán olvastam is vhol(ha nem itt) meg egy képen is láttam az alaplapi vezérlő csipet vagy mit. Szal valszeg lesz.

    Csabi #12: az az opteron, szerverekbe szánt proci, az tényleg április 22.-én jelenik meg. Itt most az athlon-64-ről van szó, az pedig asztali gépekbe való.
  • Yeti #18
    zeb ismét hozta a formáját...
  • Pheel #17
    Hyper Threading AMD prociban? Hooooogyne :)
  • Dömper Ármánd #15
    Zeb, kezdesz kicsit elszállni. Az agytrösztös mondatot például szerintem nem kellet volna beleírni, mert veszítesz a hiteledből, tehát erősen rontja lázítási együtthat. Még azt tudom javasolni, hogy a hülyeségeidet támaszd alá néhány ténnyel, nyugodtan lehetnek légből kapottak is, az a lényeg, hogy nehezen ellenőrizhetőek legyenek, különben nagy a lebukás veszélye.
    Pl.: „Átfogóbb tanulmányozás után világossá vált számomra, hogy a processzornak komoly architektúrális problémái vannak, nézzük csak meg a cache lapok eldobásának idejemúlt megvalósítását, ami a nagyobb memóriaigényű alkalmazásoknál igen nagy kiéheztetést okozhat.”
    Erről maximum az AMD mérnökei tudnák hogy egy baromság, de nem hiszem, hogy az AMD-nél bárki is olvasná a Supergamez fórumait, legfeljebb, ha tud magyarul és röhögni akar egy jót. De remélem érzed te is, hogy azért milyen jól alátámasztja az állításodat. Remélem tanácsaimmal sokat segítettem, hogy még nagyobb vadbarom válhasson belőled.
  • Lion #14
    Áhhhh, úr isten... Te tényleg ennyire gázos vagy ??? nem 2002-van http://www.supergamez.hu/cikk.php?cid=26504 tudod az intel lebujhat.... jahhh mi bajjod a románokkal olyan hadseregük van hogy Mo.-t egy nap alatt rendbetennék.... hüle sulinetes köc'ög