Franczy

Sony újdonságok a CES kiállításon

A Sony hagyományaihoz híven számtalan újdonságot mutatott be a napokban Las Vegas-ban zajló CES (Consumer Electronics Show) szakkiállítás keretein belül, melyek közül a legérdekesebb talán az a vadonatúj kéziszámítógép, mely integrált, vakuval ellátott digitális fényképezőgéppel, valamint számos vezeték nélküli szolgáltatással rendelkezik. A cég munkatársai ezenkívül olyan új asztali, valamint hordozható számítógépeket is bemutattak, melyek újgenerációs DVD-íróik révén immár mindkét nagy DVD formátum írását támogatják.

A már említett kéziszámítógép a keresztségben a Clié PEG-NZ90 nevet kapta, ára 800 dollár körül alakul, forgalmazása pedig várhatóan február végén fog megkezdődni - árulták el a Sony munkatársai. Ez a 800 dolláros ár első hallásra roppant magasnak tűnhet, azonban mindjárt jobban hangzik, ha elárulom, hogy integrált digitális fényképezőgépe a várakozásokkal ellentétben nem valami egyszerű modell, hanem egy 2 megapixeles felbontású, vakuval, zoommal, valamint automata fókuszálási szolgáltatásokkal felvértezett nagytudású szerkezet. A korábbi Clié modellekhez hasonlóan felhajtható kijelzővel rendelkező Clié PEG-NZ90 többek közt a 802.11b, valamint a Bluetooth vezeték nélküli szabványokkal is kompatibilis.


Kunitake Ando, a Sony elnöke az egyik Charlie angyalt, Drew Barrymore-t is köszöntötte a bemutatón

A CES-en megtekinthető volt a Sony azon Vaio PCG-GRV680 típusjelzésű notebookja is, mely a hordozható számítógépek piacán a világon elsőként rendelkezik kombinált DVD-RW/DVD+RW meghajtóval. A kereskedelmi forgalomban várhatóan márciusban bemutatkozó újdonság egy igazi high-end kategóriás modell, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy többek közt egy 2,6 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4 processzor, egy 60 GB kapacitású merevlemez, valamint egy 16 colos képátlójú LCD kijlező is a részét képezi. A Sony ezen notebook újdonságának ára egyelőre nem ismeretes.


Kunitake Ando kezében egy szupervékony kijelzővel

A Sony képviselői ezzel párhuzamosan lerántották a leplet a cég hasonló DVD-íróval felszerelt, Vaio PCV-RZ sorozatú asztali számítógépeiről is, melyek közül a legolcsóbb 1450 dollárba, a legdrágább pedig mintegy 3000 dollárba kerül. A Vaio PCV-RZ26G típusjelzésű csúcsmodellben egyébként egy 3,06 GHz-es frekvenciájú Intel Pentium 4 processzor teljesít szolgálatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)