Franczy

Opteron processzoros szerver a Polywelltől

A Polywell Computers weboldalán hétfő reggel némi információ volt olvasható a cég közeljövőben napvilágot látó AMD Opteron processzoros rack-alapú szerveréről, majd ezt követően ezen információk még hétfő délután eltűntek a cég oldaláról.

A kiszivárgott információkból sajnos nem derült ki, hogy milyen frekvencián ketyegő AMD Opteron processzorokról van szó, mint ahogy az sem, hogy a cég nyolcadik generációs AMD processzorokkal szerelt szerverei mennyibe fognak kerülni. Azt viszont már most tudni lehet, hogy a keresztségben PolyRaxx nevet kapott szerverek 1U (1,75 col) méretben fognak készülni, valamint hogy két darab 32/64 bites AMD Opteron processzort fognak tartalmazni.

Ugyancsak tudni lehet, hogy a PolyRaxx szerverek esetében fontos szerephez fog jutni többek közt az AMD-8000 típusjelzésű vadonatúj alaplapi chipkészlet, mely többek közt HyperTransport kompatibilitásáról, valamint PCI-X hídjáról, illetve AGP 3.0 grafikus csatornájáról ismerszik meg. A HyperTransport technológiának köszönhetően a rendszeren belül akár 12,8 GB/s-os adatátviteli sebesség is elérhető lesz. Az Opteron-alapú PolyRaxx szerverekben található összesen nyolc, processzoronként négy-négy darab DIMM memóriafoglalatba maximálisan 16 GB DDR333-as ECC SDRAM memória helyezhető be, ezenkívül pedig említésre méltó a szerver részét képező két darab Gigabit Ethernet kontroller.

A Polywell Computers website-ján ideiglenesen feltüntetett információból ezenkívül az is kiderült, hogy a PolyRaxx szerverek számos operációs rendszerrel rendelhetők lesznek, így például többek közt Windows 2000 Serverrel (SP3), .Net Serverrel (RC1), 64 bites .Net Serverrel, 32 bites Red Hat Linux-szal, valamint a SuSE Linux 64 bites béta verziójával. A gyártó egyébként nem titkoltan a különböző Intel Xeon processzorokra épülő szerverek ellenfeléül szánja a vadonatúj AMD processzorra épülő PolyRaxxet, melynek megjelenési dátuma egyelőre ismeretlen. Mint ismeretes, Robert Rivet, az AMD egyik gazdasági vezetője a közelmúltban azt nyilatkozta, hogy amennyiben minden jól megy, akkor az első Opteron processzorok valamikor már idén március végén, április végén megjelenhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!