Franczy

A Microsoft tisztességtelenül viselkedett a mobiltelefon piacon?

Az Egyesült Királyság egyik mobiltelefongyártó cége, a Sendo beperelte a Microsoftot, mondván, hogy a világ legnagyobb szoftvercége a közelmúltban lényegében egyszerű mobiltelefon piaci ugródeszkának használta fel a Sendót, majd rövid időn belül dobta azt. A brit cég jogi képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy véleményük szerint a Microsoft törvénybe ütköző módon kihasználta a Sendo mobiltelefonpiaci szakértelmét és tapasztalatát, majd amikor már minden, számára fontos értékhez hozzájutott, felbontotta a kapcsolatát a Sendóval.

Szakértők szerint a Sendo által a Microsoft ellen indított per némi betekintést nyújthat arra az egyre véresebb harcterületre, melyen a szoftverfejlesztők, a mobiltelefon gyártók és a mobiltelefonos szolgáltató cégek azért harcolnak egymással és egymás ellen, hogy a lehető legnagyobb részesedéshez jussanak az úgynevezett "smart", vagyis intelligens, ügyes mobiltelefonok piacán. A mobiltelefon piac egyébként mostanság egyre több céget vonz, ami nem is csoda, hiszen ebben a piaci szegmensben évente immár több mint 400 millió darab készüléket forgalmaznak.

A Sendo által a bírósághoz beadott peranyagból kiderül, hogy a Microsoft egészen a közelmúltig azzal hitegette a Sendót, hogy amennyiben a Windows Powered Smartphone 2002 szoftverre épülő "smart" telefonok megjelennek a piacon, a Sendo lesz a Microsoft első számú hardvergyártó partnercége. Ezzel szemben ahogy ezen említett mobiltelefonok piacra kerültek, az addig felhőtlen kapcsolat alaposan megromlott a két cég között, ugyanis a Microsoft lényegében azonnal félreállította a Sendót.

"Nem kétséges, hogy az volt a Microsoft titkos terve, hogy szövetségre lép egy mobiltelefonos piaci tapasztalatokkal rendelkező, nála sokkal kisebb céggel, és idővel kiforgatja azt az összes szellemi tulajdonából. A Microsoft tisztességtelen módon kihasználta a Sendo technológia tapasztalatait, piaci ismereteit és vásárlói bázisát. A Microsoft hamis ígéretek révén egyértelműen félrevezette a Sendót, mely sajnos megbízott partnerében" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a Sendo egyik munkatársa. A Microsoft képviselői egyelőre nem kívántak kommentárt fűzni a dologhoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BarnaMedve #21
    Tipikus Bill Geci filozófia(üzleti)!
    Ebben a tekintetben semmi különös nincs, a történtekben!
  • Pheel #19
    Az Office 1 az 1ben MS termék, nem nyúlták sehonnan, maximum az ötleteket hozzá, azt meg szabad. A DOS-t megvették, de nem vették meg hozzá azt az embert, aki csinálta, úgyhogy ott meg sw-t vettek és azt fejlesztették tovább. Ez is legális.
  • Cheky #15
    Nézzétek meg a képen látható telcsit! Ha telefont fogó kéz átlagos méretű, akkor nem igazán lett ekzelhető a billentyűzete...

    Én iskapisgálom mit akart mondani handler, de a megfogalmazással tényleg baj van! :)
  • [HUN]PAStheLoD #14
    az a bíró szőke volt ? Mert ez igen idióta döntés volt :((
  • vax #11
    Bocsesz Ti hallottatok és láttatok már Sendo telefonokat?
  • Laci73 #10
    Az IBM átverése óta bevett stratégia a MicroSoftnál a kihasználás és a szószegés.

    Helló Excalibur!

    Ha mindenki ezt csinálná, akkor ki dolgozna?
    Ha mindenki ilyen egoista lenne akkor szerinted lennének orvosok? Vagy a nők szülnének gyereket?