Mikeyy

A Vodafone és a Microsoft közös e-mail szolgáltatása

A Microsoft felfedte mobiltelefonos stratégiájának második részét: egy új szolgáltatást indított be a világ legnagyobb mobil szolgáltatójával, a Vodafone-nal karöltve.

A két társaság elmondta, hogy egy olyan szolgáltatást árusítanak majd a vállalatoknak, amelynek során az alkalmazottak könnyedén hozzáférhetnek irodai elektronikus levelezésükhöz, illetve határidőnaplójukhoz egy egyszerű mobiltelefon segítségével. A Nagy-Britanniában és Új-Zélandon tett bejelentések kihangsúlyozták, hogy a Microsoft Mobile Information Server most jelenik meg először a kereskedelmi forgalomban.

A Mobile Information Server egy nagyteljesítményű számítógép, amely biztonságos folyosót biztosít a vállalatok adatai és a különböző mobil készülékek között. "A Microsoft teljesen nyilvánvalóvá tette, hogy a mobil piacot két oldalról is támadja: a szerverek és a telefonok oldaláról" - nyilatkozta Ben Wood, a Gartner piackutató cég elemzője. Nagy-Britanniában a Vodafone és a Microsoft az OfficeLive szolgáltatást próbálja árusítani, amelynek előfizetési alapdíja 5 font havonta, és ezen kívül használati díjat is felszámolnak.

Az OfficeLive kezdetben csak a Microsoft saját levelezőprogramját, az Outlook-ot fogja támogatni, de ezt a támogatást hamarosan kiterjesztik további alkalmazásokra is, sőt év végére a rendszer még az Outlook legnagyobb riválisának számító, az IBM által fejlesztett Lotus Notes szoftverrel is kompatibilis lesz. "Minden népszerűbb alkalmazást támogatni fogunk, és nem csak a Microsoft alkalmazásokat. A Lotus Notes támogatása még idén kész lesz" - nyilatkozta Ian Germer, a Vodafone Multimedia termék- és stratégiai igazgatója.

Az alkalmazottak letölthetik leveleiket, és válaszolhatnak is rájuk bármilyen WAP 1.1-et támogató mobiltelefon segítségével, amely lehet akár második generációs GSM vagy 2.5 generációs GPRS telefon is, amely már folyamatos internetkapcsolattal rendelkezik. A Vodafone az adat- és internet szolgáltatásokból származó jövedelmét jelentős mértékben meg akarja növelni, a tervek szerint ezek a szolgáltatások a teljes jövedelem 20-25 százalékát hozzák majd 2004-ben (jelenleg ez mindössze 7 százalék).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!