JohnnyCage

Az Xbox eladásai növelhetik a Microsoft bevételeit

Egyes elemzők szerint könnyen elképzelhető, hogy a Microsoft negyedik negyedéves eredményét éppen az Xbox, illetve a játékkonzolhoz kiadott játékszoftverek eladásai fogják feljebb tornászni.

Charles Di Bona, a Sanford C. Berstein elemzője egy napokban kiadott jelentésében elmondta, hogy a szoftveróriás várhatóan annak ellnére is profitálni fog az Xbox játékszoftverek eladásaiból, hogy magát a konzolt, különösen a karácsonyi akciós áron, jelentős veszteséggel kínálja a társaság.

"Az előzetes jelentések szerint a játékkonzolokhoz kínált szoftverek eladásai igen erőteljesen alakulnak a karácsonyi időszakban, mivel a társaságok az akciós áron kínált konzolokkal jelentősen megnövelték a készülékek felhasználói táborát" - mondta Di Bona.


A Microsoft szemszögéből tekintve az Xbox szegmens még akkor is részvényenként mintegy 1 - 4 centes nyereséget fog termelni a társaságnak az év utolsó negyedében, ha a konzol eladásai gyengén alakulnak. "A konzol eladásaitól függően ez az eredmény (+/-) 200 millió dollárral változhat" - tette hozzá az elemző, aki szerint a társaság a negyedik negyedévben részvényenként 50 cent, a teljes évben pedig részvényenként 2,07 dollár nyereséget fog elérni.

A First Call hasonló eredményekre számít. A piackutató cég szerint a Microsoft negyedéves nyeresége részvényenként 46 cent, éves szinten pedig részvényenként 1,98 dollár lesz.

A szoftveróriás a közelmúltban bevezetett karácsonyi akciójának keretében két játékszoftverrel együttesen kínálja az Xbox játékkonzolt 199 dolláros áron. A konzol korábban éppen ennyibe került a játékok nélkül.

Az elemzők szerint a Microsoft akciója rendkívül sikeres, és jelentősen fellendítette a konzol keresletét. Bár a társaság hozzávetőleg mintegy 150 dollárt veszít minden eladott Xbox konzolon, a felhasználók által vásárolt játékszoftverek később visszahozzák ezt az összeget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vax #33
    Egyetértek veled.
  • vax #31
    Hát van benne igazság Lasszi amit irsz. De hagyjad Ők még fiatal "titánok" azt hiszik ez a menő, ettől válnak "Nagy Fiúkká". Majd az élet megtanitja őket másként gondolkozni. Vagy lehet, hogy itt élik ki ez irányű hajlamaikat.
  • vax #29
    "pedig egy akkor a láma" Te sem vagy tökéletes nyelvtanból. :( Furcsa, hogy most meg ezzel jösz elő. De mindegy. Hagyjuk. Inkább osszuk meg konzolos, vagy pc-s élményeinket vagy problémáinkat. Abban lehet, hogy nagyobb lesz az összhang köztünk. Az E-mail cimem élő. Oda irhatsz. Na szia Tesó.:)
  • vax #28
    "pedig egy akkor a láma" Te sem vagy tökéletes nyelvtanból. :( Furcsa, hogy most meg ezzel jösz elő. De mindegy. Hagyjuk. Inkább osszuk meg konzolos, vagy pc-s élményeinket vagy problémáinkat. Abban lehet, hogy nagyobb lesz az összhang köztünk. Az E-mail cimem élő. Oda irhatsz. Na szia Tesó.:)
  • sztavrosz #27
    Igazad van! "Lealacsonyodnák a Ti szintetekre" Nem nák tesó, hanem nék! Szóval erről ennyit!!! :-( Turee! Neked is igazad van! Megyek és dugok egy jót.

    Ja! BASSZÁTOK MEG!
  • vax #26
    Bár sajnos Suxbox is a nevéhez méltő "stilusban" tette ezt. És sajnos aki igazán leégette magát itt Ő volt veled együtt. Egyébként a Láma egy nagyon hasznos állat. Alpárian Én is tudnák irni illetve válaszolni de úgy gondolom akkor "lealacsonyodnák" Ti szintetekre.
  • vax #25
    Sztavrosz! Te nem változol. A stilusod a régi. Te már igy fogsz a mennybe vagy a pokolra jutni. Na cső. Veled igen értelmesen lehet beszélgetni és vitázni. Suxbox mégha szidta is az Xbox-t de tényt irt le.
  • sztavrosz #23
    Tesó! Te aztán meg mondad ezeknek a láma csókáknak! Csak így tovább! Fasza gyerek vagy! Vax te pedig egy akkor a láma vagy, hogy neked már az imamalmot sem kell forgatnai! :-(( Came! Te pedig inkább ne irogassál (ez csak javaslat), mert saját magadat égeted! Remélem jól érzitek magatokat majd Tibetben!
  • vax #20
    De nekem még magyarországon összerakott X-box-om van. Ha már itt tartunk a Sony megse próbálta pl. Magyarországra hozni a gyártást. Ők eleve már nagyrész Kinában gyártják egyrészét. De ezt hagyjuk mert egy véget nem érő vita kerekedik belőle és ez gazdasági és nem a konzol téma.
  • vax #19
    A Sárvári dolgozókat sajnálom. De ez sajnos minden nagy multira igaz. Az egész világot a játékterüknek tekintik és odatelepednek le ahol úgy gondolják a legnagyobb hasznot tudják hozni. Ha jobbat találnak odébb állnak. Pl.: korábban ilyen volt a Danone, most az IBM stb. Volt is és még lesz is ilyen.