Franczy

Az ECS Comdexes újdonságai

Az Elitegroup Computer Systems (ECS) munkatársai az elmúlt napokban megrendezett Comdex számítástechnikai kiállítás keretein belül számos újdonságról, így például többek közt egy új grafikuskártyáról, valamint két új alaplapról is lerántották a leplet.

A cég munkatársai a rangos Las Vegas-i rendezvényt használták fel a legújabb ECS videokártya bemutatására, mely a keresztségben a nem túl fantáziadús ECS AG600-T8-D64 nevet kapta. Az ECS ezen újdonságán a Silicon Integrated Systems (SiS) legújabb grafikus processzora, a Xabre 600 jut főszerephez. A D-Sub, DVI-I és TV-Out kimenettel rendelkező videokártyán egy a speciális 3D szemüvegekkel kompatibilis csatlakozó is található, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a kártyán található grafikus processzor, illetve 64 MB DDR (Double Data Rate) SDRAM memória 275, illetve 600 (2 x 300 MHz) MHz-es működési frekvenciával rendelkezik. A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a cég vadonatúj videokártyája rövid időn belül világszerte kapható lesz, az újdonság kereskedelemi árával kapcsolatban azonban nem kívántak nyilatkozni.

Ugyancsak a mostani Comdexen mutatkozott be a nagyközönség előtt a cég P4S55A típusjelzésű vadonatúj Pentium 4-es alaplapja, mely természetesen az 533 MHz-es rendszerbusz frekvenciával és Hyper-Threading támogatással rendelkező legújabb Intel Pentium 4-es chipekkel is kompatibilis. Az ECS ezen alaplapja a Silicon Integrated Systems-féle SiS655-ös chipkészletre épül, mely a kétcsatornás PC2700-as DDR memóriavezérlő révén nem kevesebb mint 5,2 GB/s-os memóriasávszélességgel kecsegtet, vagyis e tekintetben megelőzi többek közt a Granite Bay, illetve a SiS R658 chipsetes alaplapokat. A normál ATX formátumú alaplapon többek között egy Socket 478-as processzorfoglalat, öt PCI slot, egy CNR slot, egy AGP8x slot, valamint négy DIMM memóriafoglalat található, mely foglalatokba maximálisan 4 GB PC1600-as, PC2100-as, vagy PC2700-as DDR SDRAM memóriát lehet behelyezni.

A Comdexen debütált a Socket 754 tokozású, közeljövőben bemutatkozó AMD Athlon 64 processzorokkal kompatibilis K8VTA típusjelzésű új ECS alaplap is, mely elsősorban VIA K8T400-as chipsetéről ismerszik meg. Az ECS ezen újdonsága maximum 2 GB PC2700-as DDR SDRAM memória fogadására képes, ezenkívül pedig többek közt öt PCI, egy CNR és egy AGP8x slot is a részét képezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!