JohnnyCage

A SiS tovább halogatja a Xabre 600 kiadását

A tajvani chipset gyártó a jelek szerint csak komoly erőfeszítések árán tudja megemelni a Xabre 400 grafikus processzor működési órajelét.

Az elsősorban alaplapi chipkészleteiről ismert Silicon Integrated Systems (SiS) még a tavasz folyamán jelentette be Xabre elnevezésű grafikus processzor családját. A Xabre grafikus processzorok ezidáig három eltérő alváltozatban jelentek meg. Az általános modelleket a Xabre 400 és Xabre 200 chipek képezik, de létezik egy mindkettőnél olcsóbb, és egyben kisebb teljesítményű változat is, a Xabre 80. A legkisebb modell szerény, 64 bites DDR memóriavezérlője, valamint mindössze 200 MHz-es órajele miatt nem aratott jelentős sikert, és nem is terjedt el szélesebb körben.

Sokan várják viszont a chip leggyorsabb változatát, a Xabre 600-at, amelyet a SiS eredetileg a nyár folyamán tervezett piacra dobni. A 128 bites DDR-SDRAM memóriavezérlővel rendelkező chip gyakorlatilag a Xabre 400 némileg túlhajtott változata, amely a társaság eredeti tervei szerint 300 MHz-en működött volna.

A Xabre 600 nyári debütálásából azonban semmi nem lett, és a társaság továbbra is csak ígéri a chipet, ráadásul mindig egyre későbbre. A tervezett 300 MHz-es működési órajelből ráadásul nemrégiben 275 MHz lett, ami viszont alig magasabb a Xabre 400 250 MHz-es órajelénél.


Egyes hírforrások szerint a SiS jelenleg november legvégére, illetve decemberre tervezi a Xabre 600 piacra dobását. Úgy látszik, a társaság számára még a 250 MHz-es Xabre 400 órajelének 25 MHz-cel való megemelése is túlzottan nagy falatnak bizonyult, mivel a 600-as változat egyébként semmilyen más újítást nem fog hozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!