Alex

Creative Audigy 2 bejelentés

A Creative bejelentette legújabb fejlesztését, az Audigy 2-t, mely megfelel a THX szabványnak, és 6.1-es Dolby Digital EX támogatást is nyújt.

A 6.1-es kimenet használható DirectSound3D játékokkal és Dolby Digital EX támogatással felvett DVD-kel. A cég főként a high-end audiótechnikával rendelkező felhasználóknak ajánlja termékét. Támogatja a Advanced Resolution szabványt is, így a kártyát megvásárlók gépükbe DVD-Audio lemezeket helyezve 24 bites 192kHz-es hangot élvezhetnek. Az Audigy 2 képes 24 bites felvételre is. Jel/zaj viszonya 106dB; jelenleg ez az egyetlen THX minősítéssel bíró hangkártya. Mellékelnek hozzá egy Creative MediaSource elnevezésű lejátszót is, amivel sztereó MP3-mainkat 6.1-es térhangzásra lehet felmixelni.


"A Creative Sound Blaster Audigy 2 bejelentésével a DVD-Audio újabb mérföldkőhöz érkezett" - nyilatkozta Paul Vidich, a Warner Music Group stratégiai tervezésért és üzleti fejlesztésért felelős alelnöke. "A vásárlók a DVD-A teljes hangzásvilágát élvezhetik nemcsak otthoni hifijükön és autójukban, hanem most már PC-n is. A zeneipar vezető művészei több száz DVD-A lemezt adtak ki, melyeket már több mint 60 millió DVD Video, DVD-ROM és PlayStation konzolon játszhatnak le." A DVD-A hangminősége a CD-nél ötször jobb minőségű, a magasabb mintavételezési frekvencia és a veszteségnélküli tömörítés révén olyan hanghatásokat nyújt, amikre korábban a kazetta vagy a CD nem volt képes.


A 6.1 egy különálló hátsó center plusz az 5.1-es rendszerekhez képest, tehát a közvetlen mögöttünk történő események még realisztikusabban lemodellezhetők vele. Használata minden jelenlegi, DirectSound 3D-t támogató játékban automatikus.
Ajánlott ára 129.99 dollár, míg a gép elejébe építhető csatlakozóaljzatokkal rendelkező Platinum változat ára 199.99 dollár lesz. Mindkettő várhatóan októbertől lesz kapható a boltokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KáZé #18
    akinek AUDIGY2 Zs hangkártyája van és használja a DIGITAL OUT kimenetét pls írjon nekem privátot!
  • Gabest #17
    Lehet hogy csak két füle van az embernek, de 3 fok az érzékenysége. 120 hangszóró is csak egy körpanorámához lenne elég :)
  • Gabest #12
    Mi az a fura csatlakozó a gameport/midi helyén?
  • Mas-Thief #11
    :-)
  • Lammer #8
    én is úgy gondoltam, na!!!
    most mit kötözköccccc???
    ;)
  • Mas-Thief #4
    Én is pontosítanék:

    "akinek meg Hi-end zene kell az meg vegyen High-End cuccost!"

    inkább így: akinek meg Hi-End Mozihangzás kell, az vegyen asztali cuccost! :) Bocs Lammer!

    Na meg arra jó, hogy végre élvezhesse az ember azt a kb. 2 db DVD-n lévő THX hangú filmet, amit kiadott a Lucasfilm. Amúgy meg a THX szabvány 7.1-es, mint az összes (legalábbis mostanában) forgalomban lévő mozihangfelszerelés.
    Na az majd biztos az AUIDIGY 3-ban lesz! :-)
  • awender #3
    Kellett mar az a 6.1, hallgatom itthon a Creative Sound Blaster 5.1-em, oszt hallom am, hogy valami hianyzik, hat nem egy elbandukolt csatorna volt. Na most megvan.
  • Lammer #2
    pontosítanék!

    "akinek meg Hi-end zene kell az meg vegyen Hi-Fi cuccost"

    inkább így: akinek meg Hi-end zene kell az meg vegyen High-End cuccost!