Rónai György

PCMCIA Sound Blaster a Creative Labstől

A világ egyik vezető multimédiás cége, a Creative Technology bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja az első PCMCIA Sound Blaster Audigy 2 ZS kártyáját a notebook számítógépek számára. A termék még ebben a hónapban megjelenik, várhatóan 130 dolláros áron.

A PCMCIA kártya formájában megjelenő SB Audigy 2 ZS hardveres gyorsítással kínál EAX 4.0 ADVANCED HD hangzást és 3D pozícionált hanghatásokat a játékosok számára. A játékosok ezenkívül virtuális térhangzást is kapnak, amelyet a kártya sima sztereó fejhallgatón keresztül, a Creative Multi-Speaker Surround (CMSS) 3D technológia segítségével tud megvalósítani. A házimozi megoldásokhoz a kártya egy speciális dokkoló kábelt kapott, amelybe bármilyen otthoni hangfalrendszert csatlakoztathatunk. A kártya támogatja a 24 bit / 192 kHz lejátszást, beleértve az Advanced Resolution DVD-Audio technológiát is.


A cég közleménye szerint a notebook PC-k felhasználói fellélegezhetnek, mert a jövőben nem a zajos integrált audio megoldásokat kell hallgatniuk, és a PCMCIA SB Audigy 2 ZS kitűnő, 104 dB jel/zaj arányú hangminőséget biztosít. A termékhez természetesen járnak az EAX Music Tools szoftverek, úgy mint az Audio Clean Up vagy a Smart Volume Management. A kártyát október 11-től lehet előrendelni, és 129,99 dollárba, vagyis nagyjából 27 ezer forintba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ScOrpY #10
    Szal mind a 2 létfontosságú :D
  • dez #9
    Ha "qrva jól szól" (azaz biztos jobban, mint az alaplapi, ami szerintem úgy szól, mint egy párezer forintos játékszinti), akkor miért nem látod az értelmét? Ezt nem értem...
  • dez #8
    Hát bizony egy elég jó hangszóró (és egy megfelelő erősítő) megmutatja, hogy sajnos egyik PC-s hangkártya sem olyan túl jó... :( A legjobb hangkártya úgy szól, mint egy közepes CD-játszó. (Utóbbinál a nagyon jó minősítéshez már nagyon komoly elvárások vannak.) Ez nem csoda: ugyanaz a DAC, tápstabilizálás, stb. van bennük. Ezt nem okoskodásként, vagy felvágásként írom, csak tény. De azt nem mondom, hogy viszonylag nem lehet jó ez a cucc.
  • Molnar_T #7
    Hat, nekem az Sb Live! mellett van egy nforce2-es alaplapra integralt hangkartya (Abit), es az is kellokeppen jol szol.
  • tajfun #6
    Valahol biztos...
  • asysoft #5
    Félreértések elkerülése végett: vannak jó alaplapra integrált hangkártyák is
  • asysoft #4
    Hát azért hiába van 200 ezres hangfalszetted, hogyha egy alaplapi vacak szolgáltatja a hangot...
  • Dinosaur #3
    Ja, igaz!
  • Cat #2
    hát igen, szerintem se a hangkártya a lényeg, hanem a hangszorók
  • Punkerwork #1
    én múlthéten hallottam ezt bemutatón qrva jól szól, bár értelmét nem igazán látom :)