JohnnyCage

Az nVidia is megerősíti az AMD 333 MHz-es FSB terveit

Az nVidia Corp., amely nForce Socket-A alaplapi chipkészletein keresztül szorosan kötődik az AMD Athlon platformjához, a napokban megerősítette a processzorgyártó terveit a 333 MHz-es Athlon XP rendszerbusz bevezetéséről.

Az nVidia nagy reményekkel dobja piacra nForce2 Socket-A alaplapi chipkészleteit, amelyektől az első generációnál jóval nagyobb sikert vár a társaság. Jen Hsun, a társaság vezérigazgatója egy konferenciabeszélgetés során büszkén jelentette be, hogy az új nForce2 chipkészletek a DDR400-SDRAM memóriák mellett a piacon egyedülálló módon már a 333 MHz-es Athlon XP rendszerbuszt (FSB) is támogatni fogják. Mindez a közelmúltban napvilágot látott - nem hivatalos - hírekkel együttesen egyértelműen arra utal, hogy az AMD az új, gyorsabb rendszerbusz bevezetése mellett döntött.

- A felhasználók azt mondták, hogy érdekli őket a gyorsabb rendszerbusz, mi pedig fontolóra vettük a lehetőséget. Az AMD mindig igyekszik tovább növelni a processzorok teljesítményét - mondta Catharine Abbinanti, az AMD egyik képviselője, aki arról azonban nem beszélt, hogy milyen döntés született a társaságon belül.

- Kizárólag a 333 MHz-es rendszerbuszra való áttérés előreléptetné egy-két modellszámmal az Athlon XP processzorokat - mondta Dean McCarron, a Mercury Research egyik elemzője.

Bár az AMD hivatalosan nem beszél a gyorsabb 7. generációs Athlon XP processzorokról, mint korábban beszámoltunk róla, és mint több különböző, egymástól független hírforrás is tudni véli, a 2400+, illetve 2600+ modelljelzésű Athlon XP processzorok augusztus 21-én látnak napvilágot, méghozzá 2 és 2,133 GHz-es órajeleken.

Mivel a 2600+ jelzésű Athlon XP várhatóan nem a leggyorsabb K7-es processzor lesz, a gyorsabb, 333 MHz-es FSB bevezetése erősen indokolt. A 2,2 GHz fölötti órajelű processzorok teljesítményét ugyanis erősen behatárolná a lassú, 266 MHz-es rendszerbusz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!