JohnnyCage

Az Intel hitelesítette a Samsung DDR333 chipjeit

A világ legnagyobb DRAM gyártójaként ismert Dél-Koreai Samsung Electronics pénteken bejelentette, hogy az Intel hitelesítette DDR333-SDRAM memóriachipjeit.

A memóriagyártó közleménye szerint a 128, 256, és 512 Mbites DDR333 (Double Data Rate - Kétszeres adatátviteli sebességű) SDRAM memóriachipeket az Intel átfogó vizsgálatoknak vetette alá, amely során a megoldások teljes mértékben megfeleltek a JEDEC DDR333 szabványában foglalt specifikációknak, és problémamentesen együttműködnek az Intel (fejlesztés alatt álló) DDR333 támogatású alaplapi chipkészleteivel.

A memóriagyártó szerint a 166 MHz-en működő DDR333-SDRAM chipek és modulok 150 százalékkal nyújtanak nagyobb teljesítményt, mint a PC-133 SDRAM-ok, illetve 25 százalékkal gyorsabbak, mint az eggyel korábbi DDR generáció, a DDR266 (133MHz). Ez a teljesítménytöbblet kiváló megoldássá teszi a DDR333-at a szerverekbe, illetve a 2 GHz fölötti órajelű processzort tartalmazó asztali-, és notebook PC-be, állítja a Samsung.

A Gartner Dataquest piackutató cég szerint a DDR memóriák részaránya az idei évben hozzávetőleg 40 százalék lesz. Ez a részesedés a jövő év folyamán 66 százalékra bővül. A Samsung saját becslései szerint a DDR333 és DDR400 chipek a társaság DRAM termelésének felét fogják kitenni a jövő évben.

Az Intel DDR333 támogatása jelentős lendületet adhat a memóriatípusnak. A chipóriás ütemterve szerint a társaság DDR333-alapú Pentium 4 chipkészletei szeptemberben jelennének meg, a legfrissebb hírek azonban a kiadás októberre halasztásáról szólnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #1
    A DDR 400 egy erőlködés, reméljük semmi sem lesz belőle. Aki meg ütősebb memóriát akar, várja meg a DDR II modulokat, vagy vegyen RamBus (RDD) Ramot.