Franczy

1 GB-os DDR333 memóriamodul az Infineontól

Az Infineon Technologies képviselői a napokban a németországi Münchenben bejelentették, hogy a cég megkezdte legújabb, 1 GB kapacitású Registered DDR333 SDRAM DIMM (Dual Inline Memory Module) memóriáinak gyártását. A harminchat darab 256 Mbit kapacitású memóriachipet rendkívül kompakt FBGA (Fine-Pitch Ball Grid Array) tokozásban felvonultató vadonatúj Infineon DDR (Double Data Rate) memóriamodulok jelen pillanatban a világ legnagyobb adatsűrűséggel rendelkező, elsősorban a nagyteljesítményű munkaállomásokba és szerver számítógépeibe szánt memóriái. A német chipgyártó óriáscég képviselői a bejelentés kapcsán hangsúlyozták, hogy az említett FBGA tokozás révén a memóriachipek esetében sokkal nagyobb adatsűrűséget lehet elérni, mint a korábbi TSOP-II (Thin Small Outline Packages) tokozási megoldás révén. Az Infineon állítása szerint az FBGA tokozásnak köszönhetően mintegy 60 százalékkal csökkenthető a memóriachipek helyfoglalása.

Az Infineon munkatársai utaltak arra, hogy napjainkban egyre jobban növekszik a rack-alapú, és egyéb blade (penge) szerverek népszerűsége, mely kis helyfoglalású szerver számítógépek esetében általában csak csökkentett magasságú memóriamodulokat lehet alkalmazni, és itt jön a képbe az Infineon által használt újfajta memóriatokozási technológia, melynek segítségével minden korábbinál alacsonyabb magasságú, óriási adatsűrűségű memóriamodulokat lehet előállítani. Az Infineon általt használt FBGA tokozás egyébként tökéletesen megfelel a JEDEC ((Joint Electronic Device Engineering Council) szabványainak.


"A most bemutatott nagy sebességű, nagy adatsűrűségű DDR333-as DIMM memóriamodulokat kifejezetten úgy fejlesztettük ki, hogy megfeleljenek azon felhasználási környezetekben, ahol elsődleges követelménynek számít a nagy teljesítmény, a nagy adatsűrűség, valamint az elsőrangú megbízhatóság. Az új memóriamoduljainkkal kapcsolatos első visszajelzések rendkívül pozitívak, vagyis minden esélyünk meg van arra, hogy új termékeinkkel komoly piaci részesedést szerezzünk" - nyilatkozta a bejelentés kapcsán Dr. Herald Eggers, az Infineon Memory Products Group vezérigazgatója. Végül pedig tegyünk említést az árról: a 184 pines, 1 GB kapacitású új Infineon DDR333-as SDRAM memóriamodul ára nem kevesebb mint 1300 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gabest #10
  ... és egyes alaplapokon csak ilyenekből lehet bepakolni 2-nél többet.
 • mir #7
  imre: valóban az ellenőrzáés miatt kell, de ez nem megszokott, egészen biztos vagyok benne, hogy SENKINEK aki itt fórumozik nincsen regiszteres memóriája.
  regiszteres: szerverekbe, munkállomásokba (mission critical) van tervezve, és így persze drágább is.
 • mir #6
  ez regiszteres, azért kell a 4+chip(minden 8 bit után can 1 ellenőrzőbit)