JohnnyCage

Az Audiogalaxy a RIAA célkeresztjében

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) jogsértési pert indított az Audiogalaxy ellen, új frontot nyitva ezzel a Napster-klón fájlcsere szolgáltatások elleni jogi harcban.

A New York-i szövetségi bíróságon bejegyzett per szerint az Audiogalaxy erőfeszítései a szerzői jogok által védett tartalmak kiszűrésére hatástalanok voltak. A RIAA (Record Industry Association of America) szerint a hálózaton ezért korlátlanul folyik a szerzői jogok által védett zeneszámok illegális terjesztése, mint ahogy az a Napster esetében is történt korábban.

"Amennyiben demonstrálták volna a szűrés lehetőségét, nem lennénk itt" - mondta Matt Oppenheim, a RIAA elnökhelyettese. "Egy első éves számítástechnikai programozó jobb munkát tudna végezni, mint ők."

Az Audiogalaxy az egyik legrégebbi Napster klón, amely az elmúlt egy évben igen nagy népszerűségnek örvendett a felhasználók körében. A Download.com feljegyzései szerint a szoftvert legalább 30 millióan töltötték le a weboldalról. A szolgáltatás felhasználóinak száma az elmúlt hónapokban esett vissza, amikor az alternatív szolgáltatások, mint a KaZaA jelentős teret hódítottak maguknak. Sokan azonban még jelenleg is úgy tartják, hogy az Audiogalaxy a legjobb hely a ritka zeneszámok megszerzésére.

Oppenheim szerint a lemezkiadók egy rendszeresen frissített listát adtak az Audiogalaxy-nak, amelyen a szolgáltatásról kiszűrendő, szerzői jogok által védett zeneszámok vannak. Az Audiogalaxy szűr ugyan néhány keresési kifejezést, de az elért eredmény minimális.

A RIAA szerint egy próbakeresés alkalmával a Simon and Garfunkel-féle "The Sound of Silence" zeneszám keresése 41 találatot eredményezett. Ebből egyedül az első fájl letöltését akadályozta meg a hálózat szűrőrendszere, a többi 40 változat szabadon letölthető volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #32
    belötték a filtert. vége :((
  • Garfield #27
    Annak ellenére, hogy néhány nappal ezelőtt én voltam az, aki bevágta az Audiogalaxy topikba a petíció linkjét, azt mondom, hogy mindenki gondolkodjon el azon, aláírja-e.
    Ugyanis elképzelhető, hogy minden egyes aláírás egy szög az AG koporsójába, ugyanis a listával bizonyíthatja pont a RIAA, hogy az AG által elősegített szerzői jogok sértése rendkívül nagyméretű és világszerte elterjedt.
  • Garfield #26
    1. Hiába nincs szerver, neked, nekem és senkinek sincs lövése, hogy karbantartási célokból milyen kiskapukat építettek be a kliens írói a programba. Az elmúlt hónapban az eDonkey-hoz készült segédprogram, az eDonkeybot szüneteltette a működését, mert a használata leterhelte az eDonkey-szerverek forgalmát. A bot írója egyszerűen megoldotta a dolgot: a bot indulásakor egy olyan kódot kapott, hogy hibaüzenettel elszállt és nem lehetett mit csinálni vele.
  • Garfield #25
    En meg a CD gyartokat fogom beperelni mert arra irjak az illegalisan masolt szamokat.

    Ezt inkább ne, Németországban már jogdíjra perlik a CD-írók gyártóit a másolások miatt... :)
  • Garfield #24
    AG mellett labdába sem rúg, főleg ha az AG-s group-okat nézzük, ahol gyakran jönnek-mennek olyan cuccok, amiket az életben nem találnál meg a keresőjével.
  • skorpio7 #23
    Ugyanmár ... kár megijedni .
    Kb. egy tucat jó P2P szolgáltatás van és jónéhány most még ismeretlen .Kilőtték a Napstert ( bár igaz , hogy ott volt központi szerver ) , lett helyette Winmx , AG , Grokster , Musicsity , Kazaa , Limewire , Gnutella , stb ...
    Ha kilőnek 1-et lesz helyette 2 másik .Mivel itt ( jó ha hangsúlyozzuk ) P2P-ről van szó , azaz nincs központi szerver , ezért csak akkor lehet megszüntetni a rendszert , ha MINDEN EGYES FELHASZNÁLÓJÁNAK GÉPÉRŐL TÖRLIK MAGÁT A KLIENST !!! ÉS EZ GLOBÁLISAN ÉRTENDŐ !!!
    Egyszerűen lehetetlen ezt megcsinálni , mert minden egyes államban fel kellene kérnie a RIAA-nak az ottani hatóságokat , hogy menjenek ki és keressék meg XY-t , mert a gépén illegális file-okat oszt meg egy P2P hálózaton .Erre nincs sem ember , sem pénz és főleg nem jogi alap , hogy egy másik állam ( USA ) intézkedjen pl. egy magyar gépen lévő zeneszám eltávolítása ügyében .Szóval ez egy egyenlőtlen küzdelem , amit mint mostmár kiderült , a RIAA végleg elvesztett .
    Hogy miért ? Kit pereljen be ??? 1 milló felhasználót az AG-n ??? Másik 1 milliót a Kazaa-n ??? És a következő 1 milliót a winmx-en ???
    Hát ha van kedve valakinek más oldalakon is olvasgatni , akkor az tudja , hogy a Sony nemrégiben szerződést kötött egy P2P hálózattal , ahol letölthetsz ismert előadóktól új albumáról számokat , amiket korlátozott számban meghallgathatsz .A lényeg ebben az , hogy rájött végre valaki , mennyire tehetelen "ezügyben" , és legalább némi reklámot próbál magának csinálni .Ja igen ... pl. most a Kazaa az , , amelyik fizetős zeneletöltést reklámoz .Lám-lám , hova is jutottunk ?!
    Érdekes lenne megnézni a RIAA kulcsembereinek arcát a Napster megszüntetésekor ( a kis naívak )és most a több tucatnyi P2P szolgáltatás virágzásakor , a megszüntetésükre lehetetlen időpontban , korban .
    "Igazán az nevet , aki utoljára nevet ."
  • Supergamer_real #21
    "En szerintem beperelem a Norton commandert, mert az alltalam megirt mod-jaimat azon terjesztettek illegalisan! "

    Tompi akkor csinaljuk egyutt.En meg a CD gyartokat fogom beperelni mert arra irjak az illegalisan masolt szamokat.

    Szerencsetlen RIAA had pattogjon csak.Ezt a haborut nem nyerhetik meg.... ha tetszik ha nem ez egy lancreakcio.A tobb per megtobb penzbe kerul.A cd-k ara megfeljebb megy, igy meg azok is elkezdenek illegalis zeneterjesztessel foglalkozni akik eddig nem csinaltak.
  • zer0 #18
    Es az AudioGalaxy egy kozeget is ad ahol ismerkedhetnek az emberek es informaciokat cserelhetnek egymas kozott...
  • Tompi #16
    En szerintem beperelem a Norton commandert, mert az alltalam megirt mod-jaimat azon terjesztettek illegalisan! ;) Szemetseg! 1Millio$-t kerek karteritesul! Ja es a Billgeczy-t is! Hiszen a winsux-ot hasznalnak az aljas bunozok, hogy mp3-akat hallgassanak (tisztelet a kivetelnek)
  • Efreet #13
    sajnos elöbbutóbb találnak valami indokot a Kazaa kipusztítására is... hacsak a rengeteg vírus ami terjed rajta nem teszi tönkre hamarabb...

    az AG-t nagyon sajnálom ha kilövik, mert az egy jó hely LEGÁLIS file-cserére. erre pedig oda se figyelnek.