Spencer

Új Panasonic digitális kamerák

A Panasonic új, digitális állóképkamerákat fejlesztett ki. A kameráiról és objektívjeiről világszerte ismert Leica Camera AG-vel folytatott együttműködése keretében a Panasonic Leica DC objektíveket épített be 2002. évi LUMIX digitális kameráiba. A LUMIX magasabb színvonalat és művészi tökélyt visz a digitális fényképezésbe. Az innovatív kamerák észrevétlenül egyesítik a legkiválóbb optikai rendszereket, és tökéletesen tiszta, részletekben és árnyalatokban gazdag képeket készítenek a szakma legkorszerűbb digitális technológiájával, amely feldolgozza és kreatív alkotásokká alakítja át ezeket a képeket.

A LUMIX kamerák kényelmes, felhasználóbarát tulajdonságaival gyorssá és egyszerűvé válnak a multimédiás alkalmazások. A beépített USB-portok1 és az SD memóriakártya-foglalatok egyszerűvé és sokoldalúvá teszik a PC-s hálózati kapcsolatot és a különféle kompatibilis SD-eszközök csatlakoztatását.

A LUMIX modellek a hagyományos fényképezőgépek "érzetét" keltik. A Panasonic minden LUMIX-modellt ideális méretűre, súlyúra és arányúra tervezett, és nagyon odafigyelt minden vezérlőgombra, forgatógombra és kapcsolóra.

A LUMIX új művészi színvonalra emeli a digitális állóképkamerát. A Panasonic olyan digitális kamerát kívánt létrehozni, amely művészi, kifejező felvételeket készít, de a digitális technológián alapuló sok izgalmas alkalmazásra is módot ad. A Leica DC objektívekkel és a Panasonic új képfeldolgozási technológiájával érzékeny, pontos és könnyen használható digitális kamera – egy finom műszer lelkével rendelkező nagy teljesítményű digitális képfeldolgozó eszköz – jött létre.

A Leica-objektíveknek legendás hírük van a professzionális fényképezés világában, mert a velük készített képek visszaadják a fény és az árnyék finom tónusait, a "levegő" megfoghatatlan jelenlétét, és aprólékosan ábrázolják a színfokozatokat. A LUMIX-termékekben mostantól nagy szakértelemmel előállított LEICA DC VARIO-SUMMICRON és DC VARIO-ELMARIT objektívek találhatók, amelyekkel a digitális kamera melegebb színű, finomabb és kifejezőbb képeket készít, mint az korábban lehetséges volt.

A objektívek által "látott" képek szépségének kiteljesítéséhez a Panasonic továbbfejlesztette azokat a technológiákat, amelyek az optikai adatokat digitális információkká alakítják át.

A LUMIX-termékekben mostantól új megapixeles CCD-k találhatók, amelyek lélegzetelállítóan tiszta és részletes képeket örökítenek meg. A DMC-F7 és DMC-LC20 modellekben 2,1 megapixeles CCD van (2,0 millió effektív pixel); a DMC-LC40 és a legkomolyabb DMC-LC5 modell 4,0 megapixeles CCD-t (3,9 millió effektív pixel) tartalmaz. A hagyományos rendszerekben a magasabb pixelszám használata általában nagyobb részletgazdagságot, de kisebb fényérzékenységet eredményez. A fénygyűjtő képességet erősítő innovatív, résmentes objektív kifejlesztésével azonban a Panasonic a DMC-LC40 és DMC-LC5 modellekben áthidalta ezt a problémát. A Panasonic a pixelek méretét is 3,25 mikronra növelte, amelyek még több fényt tudnak befogadni.

A Panasonic a LUMIX-szal gyors, érzékeny digitális kamerát kívánt létrehozni, amely képes egy kibontakozó esemény megörökítésére, tehát a motoros fényképezőgép gyorsaságával tud sorozatfelvételt készíteni. Így jött létre a Panasonic exkluzív új Mega Burst felvételi technológiája, amely (modelltől függően) 4 vagy 5 képkockát készít másodpercenként úgy, hogy nem romlik a képkockák minősége. A felhasználó akár nyolc képkockát is készíthet egy sorozatban (modelltől függően), és az utolsó képkocka ugyanolyan tiszta és éles marad, mint az első. A sorozatfelvétel sebességének és a felbontásnak ez a látványos javulása a Panasonic új nagysebességű többfeladatos képfeldolgozási technológiájának köszönhető, amely a jelek időigényes, egymás utáni feldolgozását gyorsabb és korszerűbb párhuzamos feldolgozással váltja fel.

A Panasonic mindegyik LUMIX-kamerához CCD-színszűrőt választott, amely optimalizálja az adott Leica DC objektív teljesítményét. A DMC-F7 és a DMCL20 modell elsődleges színszűrővel biztosítja a pontos színreprodukciót a LEICA DC VARIO-ELMARIT objektívvel készített képeken. A DMC-LC40 és DMC-LC5 modellekhez a Panasonic kiegészítő színszűrőt választott, amely jól illik a LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív F2,0 fényerejéhez és a 4,0 megapixeles CCD által létrehozott gazdag színfokozathoz. A Panasonic ennél is továbbment, és új Pure Color Engine LSI áramkört fejlesztett ki a DMC-LC40 és DMC-LC5 lencserendszerekhez. Az áramkör a CCD kimenő jelének RGB jellé való korai átalakításával és az alacsony frekvenciájú luminanciaelem kivonásával gyakorlatilag az elsődleges színszűrőhöz hasonló pompás színreprodukciót eredményez.

A Panasonic a LUMIX-szal eloszlatja a digitális kamerák lassú fókuszálásáról kialakult mítoszt. A DMC-LC5 a korábbi Panasonic-rendszereknél kétszer gyorsabb új hibrid autofókuszos rendszerével pontosan és azonnal fókuszál.

A DMC-LC40 és DMC-LC5 LUMIX-modellek rendkívül hosszú élettartamú, újratölthető lítiumion-akkumulátorral működnek, hogy a felhasználók mindig felkészülten fotózhassák a váratlan, soha vissza nem térő eseményeket. A LUMIX-kamerával készült digitális képeket fel lehet tölteni a PC-re vagy a cserélhető memóriakártyára, át lehet másolni CD-lemezre, ki lehet nyomtatni, meg lehet nézni a TV képernyőjén vagy a számítógép monitorján, vagy csatolni lehet az elektronikus levelekhez. A digitális kamerával történő fényképezés csak a kreatív folyamat kezdete. A fejlett digitális technológiák és a hálózatok használatával az emberek izgalmas új módokon élvezhetik a szép fényképeket.

A digitális technológia a megörökített képek szerkesztését és retusálását is mindenki számára megkönnyíti. A LUMIX-modellekhez könnyen kezelhető ArcSoft fényképszerkesztő szoftver is jár.

A LUMIX-kamerák memóriakártya-foglalatához SD-memóriakártya és MultiMediaCard is csatlakoztatható. Minden LUMIX-kamerához (modelltől függően) 8 MB-os, 16 MB-os vagy 32 MB-os memóriakártya jár. A postabélyeg méretű SD-memóriakártya nagy tárolókapacitással rendelkezik, igen rugalmas, kiváló biztonsági jellemzői vannak, és gyors adatátvitelt biztosít. Ez a hordozó lehetővé teszi a képek, a zene, a videó és a diabemutatók gyors és egyszerű cseréjét a növekvő számú kompatibilis eszköz között, amelyek jelenleg az audiotermékeket, a videokamerákat, a feljegyzésrögzítőket, valamint a kézi számítógépeket és a PDA-kat foglalják magukba. Az SD-memóriakártyával kompatibilis Palm kézi számítógépek egy új sorozatával a felhasználók bárhol megnézhetik digitális fényképeiket.

Az egyes modellek főbb jellemzői

DMC-LC5
- LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív (3-szoros optikai nagyítás)
- Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
- Sokoldalú félprofesszionális funkciók (manuális fókusz, hibrid autofókusz, intelligens többszörös számláló, auto-bracket, fókusz-bracket, nagy hatósugarú digitális vaku, képbeállítás-vezérlő stb.)
- Nagy, 2,5" polikristályos TFT LCD-kijelző (200.000 pixel)
- Rendkívül hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátor
(180 perc/360 kép kikapcsolt LCD-vel, felvétel 30 másodpercenként, vakuhasználat minden második felvételnél, 25oC)



DMC-LC40
- LEICA DC VARIO-SUMMICRON objektív (3-szoros optikai nagyítás)
- Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
- Rendkívül hosszú élettartamú lítiumion-akkumulátor (180 perc/360 kép kikapcsolt LCD-vel, felvétel 30 másodpercenként, vakuhasználat minden második felvételnél, 25oC)
- Többféle felvételkészítési mód (makro, tájkép, sport, spot, portré, éjszakai portré)
- Egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban



DMC-LC20
- LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív (3-szoros optikai nagyítás)
- Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (5 képkocka/mp)
- Mozgókép-felvétel (mozgókép JPEG)
- tartozék: 2 db AA Ni-MH akkumulátor és töltő
- Egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban



DMC-F7
- LEICA DC VARIO-ELMARIT objektív (2-szeres optikai nagyítás)
- Mega Burst sorozatfelvétel-készítés (4 képkocka/mp)
- Rendkívül kompakt, könnyű alumíniumötvözet test
- (Memóriakártya, ill. akkumulátor nélkül kb. 150 g)
- Négy szerkesztési funkció (fekete-fehér, szépia, negatív-pozitív, dátumos)
- Egy gombnyomásos gyors visszacsévélés felvétel módban

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!