Csabi

Digitális fényképezőgép MP3 támogatással

A Fujifilm a legújabb, FinePix 30i digitális kamerájának kifejlesztése során elsősorban arra törekedett, hogy egy olyan fényképezőgépét alakítson ki, amely a lehető legtöbb funkcióval és szolgáltatással rendelkezik. Ennek megfelelően az új kamera nemcsak fényképezésre használható, hiszen rövidebb audiok és videok felvételét, valamint MP3 formátumú audiok lejátszását is támogatja.

A FinePix 30i a cég népszerű FinePix 40i modelljére épül, amely jelenleg az egyik legsokoldalúbban használható digitális kamera a piacon. A FinePix 30i nagyon kényelmesen hordozható, hiszen a nagysága körülbelül 8,3 x 7,4 x 3 centiméter, míg a súlya megközelítőleg 160 gramm. Az új készülék egy 2,1 Mpixeles CCD érzékelőt tartalmaz, amely a cég szerint jó minőségű felvételek készítését teszi lehetővé. A fényképek felbontása 1600 x 1200, 1280 x 960 vagy 640 x 480 pixel lehet. Minden egyes rögzített képhez a beépített mikrofon segítségével maximum 30 másodperces hangfelvétel fűzhető. Azonban ezeket nem szükséges a fényképekhez csatolni, ugyanis az új kamera digitális hangfelvevőként is használható. Ekkor egy 16 MB-os SmartMedia kártyán maximum 33 percnyi audio tárolható.

A FinePix 30i lehetőséget biztosít rövidebb videok felvételére is. A cég szerint a kamera összesen 20 másodpercnyi AVI formátumú video rögzítésére alkalmas, és PC kameraként is használható. Az új fényképezőgép egyik legérdekesebb jellemzője, hogy MP3 formátumú audiok lejátszására is alkalmas, így hordozható MP3 lejátszóként is funkcionál. A Fujifilm szerint egy 16 MB-os SmartMedia kártyán 20 percnyi, míg egy opcionális 128 MB kapacitású kártyán körülbelül 160 percnyi zene tárolható.

A FinePix 30i várhatóan áprilisban kerül majd piacra, és a hírek szerint körülbelül 400 dollárért (110 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!