Csabi

Új CD Mavica digitális fényképezőgépek

A Sony a CD Mavica termékcsaládjának bemutatása óta töretlenül fejleszti az egyre nagyobb teljesítményű, optikai adattorló megoldásokat is támogató digitális fényképezőgépeit. Ezek elsősorban azzal emelkednek ki a többi kamera közül, hogy a fényképeket CD-R vagy CD-RW lemezekre mentik, ami a Sony szerint nagyon költséghatékony adattárolást jelent. A cég az új fényképezőgépei mellé egy olyan csomagot is ad, amelyben hat darab CD-R és egy darab CD-RW diszk is megtalálható.

A Sony a CD Mavica termékcsaládját két újabb modellel bővítette ki. Az egyik az MVC-CD250, míg a másik az MVC-CD400 nevet kapta. Az új készülékek a cég szerint elsősorban olyan új technológiákat tartalmaznak, amelyek nagyon jó minőségű fényképek készítését teszik lehetővé. A Sony fejlesztői az új kamerák fejlesztésekor arra törekedtek, hogy a képek minél élesebbek és élethűbbek legyenek. A képélességért felelős új rendszer az MVC-CD250 esetében automatikusan működik, míg az MVC-CD400 manuális beállítási lehetőségeket is tartalmaz. A cég szerint a fényképezőgépek kedvezőtlen fényviszonyok mellett is jól használhatók. Takashi Kondo, a Sony Electronics egyik vezetője elmondta, hogy a felhasználók a számos beépített funkciónak köszönhetően nagyon jó minőségű fényképeket készíthetnek, és nem utolsó sorban időt takaríthatnak meg.

A CD Mavica MVC-CD250 típusú digitális fényképezőgép egy 2 Mpixeles érzékelőt tartalmaz, és 3-szoros optikai illetve 2-szeres digitális zoommal rendelkezik. A Sony ezt a modellt a kezdő fotósok számára is ajánlja, hiszen könnyű kezelhetőséget biztosít. Az MVC-CD250 körülbelül 600 dollárért (170 000 forintért) lesz megvásárolható.

A CD Mavica MVC-CD400 már a profi fotósok számára készült. 4 Mpixeles érzékelővel rendelkezik, és nagyon jó minőségű Carl Zeiss lencsék kaptak benne helyet. A készülék többek között támogatja a Hologram AF funkciót is. Az új, MVC-CD400 típusú digitális fényképezőgép körülbelül 900 dollárba (252 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)