Franczy

SV-AV10: 4-in-1 hordozható eszköz a Panasonictól

A világ legnagyobb, fogyasztói elektronikus berendezések gyártásával foglalkozó cégei közé sorolt Panasonic képviselői csütörtökön egy olyan vadonatúj audiovideo eszközt mutattak be, mely tulajdonképpen négy különböző eszközt valósít meg egyben. A videokameraként, digitális fényképezőgépként, hordozható zenelejátszóként, valamint hangfelvevőként is használható Panasonic SV-AV10 forgalmazása a napokban kezdődött meg, ára pedig 450 dollár (~120e Ft).

A Panasonic újdonsága a legtöbb modern videokamerához hasonlóan el van látva egy 2 colos képátlójú, kihajtható LCD kijelzővel, mely könnyebbé teszi az éppen felvett videoanyag áttekintését. Az eszköz képes az MPEG-4 formátumú videoanyagok lejátszására, az általa készített digitális fényképek megjelenítésére, ezenkívül pedig akár MP3 lejátszásra is rábírható. Az akkumulátorok nélkül mindössze 100 grammos tömegű 4-in-1 eszköz rendkívül kompakt méretekkel (2,8 x 5 x 8,7 centiméter) rendelkezik, a hozzá kapható 64 MB kapacitású Secure Digital kártyákon pedig maximálisan 30 percnyi videoanyag, 880 darab digitális fénykép, vagy akár egyórányi hangfelvétel is eltárolható. Az SV-AV10 egyébként a Panasonic cég hordozható digitális eszközöket felvonultató e-wear termékcsaládjába tartozik, mely családba eddig többek közt egy hordozható digitális audiolejátszó, valamint egy nyomtató tartozott.

"Manapság egyre több olyan elektronikus eszköz kerül forgalomba, mely számos digitális audiovideo szolgáltatással rendelkezik. Elmondhatjuk, hogy ezen újfajta szolgáltatások napjainkra rendkívül divatossá váltak" - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Susan Kevorkian, az IDC piackutató cég szakértője, majd hozzátette, hogy az IDC legfrissebb felmérései szerint 2001-ben az Egyesült Államokban már több mint ötmillió olyan elektronikus eszközt adtak el, mely rendelkezett bizonyos digitális audiolejátszási képességekkel, ezenkívül pedig tavaly az országban mintegy 4,7 millió, kizárólag digitális audiolejátszóként használható eszköz került forgalomba. Kevorkian elmondása szerint a mostanság napvilágot látó eszközökről egyre nehezebb megmondani, hogy eredetileg mik voltak, és hogy esetükben mik számítanak kiegészítő szolgáltatásoknak, mindenesetre a most bejelentett Panasonic SV-AV10-ről könnyedén megállapítható, hogy nem más, mint egy digitális audiolejátszási képességekkel megáldott, eredetileg digitális videokamerának tervezett eszköz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!