JohnnyCage

"Nem demonstráljuk a moduláris Windows-t!"

A Microsoft ellen folyó antitröszt per kilenc felperes állama bejelentette, hogy mégse kívánják bemutatni a bíróságnak azt a modulárisan felépített Windows változatot, amely az operációs rendszer butított verziójának kiadási lehetőségét is alátámasztaná.

A felperes államok egyik ügyvédje a váratlan bejelentést azzal magyarázta, hogy nem akarják elnyújtani a pert. A szoftveróriás Microsoft ugyanis a további tárgyalások határozatlan időre való elhalasztását kérte, hogy felkészülhessen a reagálásra.

A szoftveróriás Microsoft a napokban 10 változatot vett át a lebutított Windows verziókból James Bach-tól, a felperes államok tanújától, aki azt állítja, hogy asztali számítógépekhez is használható moduláris Windows XP Embedded (beágyazott) megoldást készített. A 10 változathoz a szakértő 67 CD-nyi mellékletet és dokumentációt csatolt.

A moduláris felépítésű, avagy butított Windows a korábbi megegyezési javaslatot elutasító USA államok egyik fő követelése. Mint ismeretes, Colleen Kollar-Kotelly bírónő a napokban bejelentette, hogy szívesen megvizsgálná az államok által emlegetett, Bach által megvalósított moduláris Windows változatot, bár hozzátette, nem örül, hogy a felperesek csak ilyen későn álltak elő vele. Steve Holley, a Microsoft egyik ügyvédje elmondta, hogy a butított Windows demonstrációjára való reagálás igen időigényes feladat lenne. "Nem órákról van szó, de még csak nem is napokról" - mondta Holley a bírónőnek.

"Érzésünk szerint olyan jó helyzetben vagyunk, amilyenben csak lehetünk" - mondta Tom Greene, Kalifornia helyettes államügyésze utalva arra, hogy a felperesek a moduláris Windows bemutatása nélkül is elérhetik céljaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Pheel #35
  hehe. Ez mekkora igazság :))))))
 • galocza #33
  bocsika, 98at használok, a telepítő (110mb fent van a vinyón és ezzel együtt van cca 1/4 akkora oprszem mint 1 xp.
  EGYÉBKÉNT MEGINT LEÍROM A TELJESEN GYENGEELMÉJŰEK SZÁMÁRA IS (AKINEK NEM INGE...). NEM AZT MONDOM HOGY ILYEN-OLYAN LEGYEN A VINDÓZ. ÉN AZT ÍROM HOGY ÉN DÖNTHESSEM EL MI KELL BELŐLE NEKEM, MI NEM...
 • galocza #30
  már megint túl sokat (s)írok, bocs.
  de újra megemlítem, hogy én (sokan) nem azt várom, hogy kiadjanak egy lite verziót olcsóbban, nekem elég lenne annyi, hogy kiválaszthassam, nekem mi kell és mi nem a telepítésnél.
 • galocza #29
  NEM tehetik meg, hogy a fullcsicsa windózt 400ért, a csontozottat 399ért adják. ebbe nagyon bele lehet kötni. röpködnének megint a "tisztességtelen piaci magatartás" meg hasonló okosságok.
  tényleg, láttátok az antitrust c. filmet? nagyon rossz, de azért jót röhögtem...
 • galocza #28
  azt mondd meg nekem, hogy te TÉNYLEG a "gyári", windowshoz csomagolt drivereket használod? még aki nincs netközelben, az is megoldja, hogy a legfrissebb driver legyen meg. ergo az összes driver ott csücsül a vinyón, vagy cdn. egyébként nálam sem az elfoglalt helyről szól a mese hanem az elvről. bár meglepődnél, mennyi embernek számít még ma is az az 1 gb...
  gabest: nem vitaképpen (nem ismerem annyira a linuxot), de asszem a kulcsszó a látszólag. okosan megmondja neked, az adott csomaghoz melyik másik kell. szvsz ez korrekt...
 • Johann #27
  Én kezdek egyre inkább azon az állásponton lenni, hogy maradjon ilyen a Windows amilyen! Ugyanis a jövö a beépített rendszereké (telefon,tv,stb.) amibe egyetlen fejlesztö sem lesz hajlandó egy ekkora monstrumot tele fölösleges szar programokkal beletenni. Igy szépen kiszorulnak a fosukkal erröl a területröl, és a kicsi, megbízható és gyors oprendszerek kerülnek majd a jövö eszközeibe! Úgyhogy hagyják is úgy azt a szart ahogy van, még az esélye se maradjon meg annak, hogy valaki még merö 5letböl is belerakja valami cuccba! Ha nem ismerik fel, hogy a modularitás csak elöny lenne számukra, akkor fulladjanak meg! Engem már nem is érdekel az egész! :)
 • Pheel #26
  Ráadásul, amiben eltért a MS a HTML, JS, etc szabványoktól, az logikusabbá és könnyebbé tette a fejlesztést. De ha neked ez baj, akkor ne optimalizálj Explorerre -IS-! LOL hegyek.
 • Pheel #25
  Mi az, hogy külön Explorerre is?!?

  Arra és kész. Már bocsi, de inkább a böngészőpiac 95%-ára optimalizálok egyszer, mint 98%-ra 5x. ROTFL!
 • Kosh #21
  onlat
 • Kosh #20
  hehe, ez a "szemétdomb" hasolat találó :)