35
  • Pheel
    #35
    hehe. Ez mekkora igazság :))))))
  • galocza
    #33
    bocsika, 98at használok, a telepítő (110mb fent van a vinyón és ezzel együtt van cca 1/4 akkora oprszem mint 1 xp.
    EGYÉBKÉNT MEGINT LEÍROM A TELJESEN GYENGEELMÉJŰEK SZÁMÁRA IS (AKINEK NEM INGE...). NEM AZT MONDOM HOGY ILYEN-OLYAN LEGYEN A VINDÓZ. ÉN AZT ÍROM HOGY ÉN DÖNTHESSEM EL MI KELL BELŐLE NEKEM, MI NEM...
  • galocza
    #30
    már megint túl sokat (s)írok, bocs.
    de újra megemlítem, hogy én (sokan) nem azt várom, hogy kiadjanak egy lite verziót olcsóbban, nekem elég lenne annyi, hogy kiválaszthassam, nekem mi kell és mi nem a telepítésnél.
  • galocza
    #29
    NEM tehetik meg, hogy a fullcsicsa windózt 400ért, a csontozottat 399ért adják. ebbe nagyon bele lehet kötni. röpködnének megint a "tisztességtelen piaci magatartás" meg hasonló okosságok.
    tényleg, láttátok az antitrust c. filmet? nagyon rossz, de azért jót röhögtem...
  • galocza
    #28
    azt mondd meg nekem, hogy te TÉNYLEG a "gyári", windowshoz csomagolt drivereket használod? még aki nincs netközelben, az is megoldja, hogy a legfrissebb driver legyen meg. ergo az összes driver ott csücsül a vinyón, vagy cdn. egyébként nálam sem az elfoglalt helyről szól a mese hanem az elvről. bár meglepődnél, mennyi embernek számít még ma is az az 1 gb...
    gabest: nem vitaképpen (nem ismerem annyira a linuxot), de asszem a kulcsszó a látszólag. okosan megmondja neked, az adott csomaghoz melyik másik kell. szvsz ez korrekt...
  • Johann
    #27
    Én kezdek egyre inkább azon az állásponton lenni, hogy maradjon ilyen a Windows amilyen! Ugyanis a jövö a beépített rendszereké (telefon,tv,stb.) amibe egyetlen fejlesztö sem lesz hajlandó egy ekkora monstrumot tele fölösleges szar programokkal beletenni. Igy szépen kiszorulnak a fosukkal erröl a területröl, és a kicsi, megbízható és gyors oprendszerek kerülnek majd a jövö eszközeibe! Úgyhogy hagyják is úgy azt a szart ahogy van, még az esélye se maradjon meg annak, hogy valaki még merö 5letböl is belerakja valami cuccba! Ha nem ismerik fel, hogy a modularitás csak elöny lenne számukra, akkor fulladjanak meg! Engem már nem is érdekel az egész! :)
  • Pheel
    #26
    Ráadásul, amiben eltért a MS a HTML, JS, etc szabványoktól, az logikusabbá és könnyebbé tette a fejlesztést. De ha neked ez baj, akkor ne optimalizálj Explorerre -IS-! LOL hegyek.
  • Pheel
    #25
    Mi az, hogy külön Explorerre is?!?

    Arra és kész. Már bocsi, de inkább a böngészőpiac 95%-ára optimalizálok egyszer, mint 98%-ra 5x. ROTFL!
  • Kosh
    #21
    onlat
  • Kosh
    #20
    hehe, ez a "szemétdomb" hasolat találó :)
  • RpPRO
    #18
    Ja es alig hasznalok winfos progikat...
  • RpPRO
    #17
    lackomacko, en sosem leptem tul a win98-an, novemberben installaltam utoljara, azota nem "rakosgattam a cd-t", akkor felpakoltam, ami kell, minden szarral egyutt 265 mega a windows konyvtar es 300 a program files. Ennyi. Majd en is atallok Xp-re, ha nem kell minden szart felrakni.
  • Gabest
    #16
    galocza: Ezt értettem a függőségeken. Egy látszólag haszontalan csomagot sem lehet kiszedni, mert rögtön siránkozik valamelyik másik.
  • galocza
    #14
    mindenesetre lol, aki at mond mondjon bt is. vagy nem tudták megcsinálni vagy... előnyösebb ajánlatot kaptak? 8)
  • galocza
    #13
    ha lyól emléxem, a linux disztribúciók pontosan meghatározzák, milyen komponenshez mely csomagok kellenek, sőt az újabbak automatikusan kijelölik a szükségeseket, ha egy választott alkalmazásnak szüksége van rá.
  • Gabest
    #12
    Szerintetek jobb az, ha az installáló részben pontosan ki lehet választani hogy mi települjön fel és mi nem? Próbáltatok már első látásra valamilyen linux disztribet feltenni? Neki lehet állni gyomlálni, de az "egyszerű felhasználó" ilyenkor inkább azt fogja gondolni, hogy nem azért vette a vadi új több 10 gigás wincsóját, hogy most nekiálljon fáradtságos munkával lefaragni pár 100 megát, később meg a hiányzó libekkel szívjon. Vagy ha meg is próbálja, a 10. függőségi figyelmeztetés után feladja és mérgében beixel mindent :)
  • Flashy
    #11
    de konyorgom, pont errol van szo hogy nem lehet oket _lecserelni_, csak feltenni egy masikat, amit hasznalni fogsz. az explorer ott marad, foglalja az eroforrasokat, a helyet. a Windows most mar teljesen ugy viselkedik, mint egy egesz Linux disztribucio: minden megvan benne valamilyen szinten: CDiro, medialejatszo, bongeszo, csak ok ezt egyutt es csak egyutt hajlandoak eladni. nem az a baj, hogy a Windowshoz adnak ilyeneket (szerintem is jo ha az egyszeru felhasznalo mindent megkap egyben es elvan vele), hanem hogy nem vehetem meg ezek _nelkul_ ha nekem ezek nem kellenek. fuggetlenul hogy olcsobb lenne-e ez elvi kerdes, foleg hogy amcsiban az ilyesmi arukapcsolas tilos vagy mi.
  • juanka
    #10
    JZO: miből gondolod, hogy olcsobb lenne a Win, ha nem lennének benne egyes programmok?
    elég sok felhasználót ismerek - pl.: idősebbek, hölgyek stb - akik életükben nem installáltak még egyetlen progit sem fel, nekik pont ez kell, hogy minden adott legyen egy programon belül és ne kelljen instllálni, beállítani.
    Egyébként szerintem sem ördöngösség lecserélni a médialejátszokat,egyéb felhasználói progikat.
  • JZO
    #9
    Az a gáz, hogy ha megveszed a windowst, akkor az árában benne van az a sok kütyü, aminek a fele tök szar. Ha én másik esetleg profibb megoldásokat akarok, akkor úgyis más gyártók termékét fogom installálni. Egyébként marhaság, hogy nem lehet ezeket a progikat kicserélni. Csak felinstallálod a másik cég progiját és kész. Inkább az a bosszantó, hogy kötelezően megvetetik velünk ezeket és nincs alternatíva. Miért ne fizethetnék én kevesebbet, ha egyszer nem az MS cuccát fogom használni?
    Adjanak ki kétféle winfost. Nekem mint programozónak ne mondják, hogy nem lehet, mert képenröhögöm, aki ezt mondja. Csak nem akarják, mert ezzel kedveznének a konkurenciának. Ilyet meg ki szeret csinálni?
    Legyen egy lebutított verzió, amiben nincs benne ez a sok szar és külön meg is lehet esetleg venni. Persze ezek úgyis eladhatattlanok lesznek, nem véletlen. Ezen kívül legyen egy full extrás windows, ami olyan mint most és a sok tuskó meg örülhet, hoyg nesze ott van neked minden (ennek ellenére nekem 24 órámba teik egy windows install, mire mindent belövök és felinstallálok)
  • Turmoil
    #8
    Csak tudnám, hogy miért nyeli le az o" és u" betukrol az ékezetet...
  • Turmoil
    #7
    Nem az a baj, hogy adnak ilyet az oprendszerhez, hanem az, hogy a Windows Intézo (ami szükséges tartozék) eléggé össze van kötve az Explorerrel, próbáld csak ki, hogy elindítod az intézot és beírsz egy URL-t. Na ez a baj, az ablak átalakul Explorerré. És hasonló összefonódások vannak az egész oprendszerben. Normális esetben meghúzható határnak kellene lennie az oprendszer elemei és az alkalmazások között. És ha akarom, akkor egyiket eltávolíthatom úgy, hogy attól még muködik az oprendszer. Na ez ennek a pernek a célja.
  • CSOCSO
    #3
    ehhh:)))))