Franczy

Otellinit előléptették az Intelnél

A világ legnagyobb chipgyártó cégeként nyilvántartott Intel képviselői tegnap bejelentették, hogy Paul Otellini, a cég PC processzorok fejlesztésével foglalkozó részlegének vezérigazgatója mostantól egyben az Intel igazgatója is, mely bejelentés sokak szerint annak a jele, hogy Otellini szépen lassan egyre magasabb beosztásba kerül, és az is elképzelhető, hogy hamarosan ő lesz az Intel következő elnök-vezérigazgatója. Az Intel képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy az 51 éves Otellini előléptetését követően elsősorban az Intel aktuális napi teendőivel fog foglalkozni, így Craig Barrett, az Intel jelenlegi elnök-vezérigazgatója ezentúl jobban koncentrálhat az Intel távolabbi stratégiai terveire.

Paul Otellini
Szakértők szerint minden jel arra mutat, hogy idővel Paul Otellini lehet az Intel első embere, ugyanis a közelmúltban hasonló módon került elnök-vezérigazgatói székébe Barrett, akit akkor neveztek ki az Intel igazgatójának, amikor még Andy Grove volt a cég elnök-vezérigazgatója. Barrett 1998-as kinevezését követően egyébként Grove elnök maradt a Intelnél.

Paul Otellini egyébként sokak szerint egy új generáció képviselője, aki vélhetően továbbviszi majd az Intelnél a közelmúltban megindult változásokat. Az elmúlt két évtizedben az Intel szinte folyamatosan egyre magasabb frekvenciájú és nagyobb teljesítményű processzorokat dobott piacra, ám az Intel vezetői nemrégiben ráébredtek arra, hogy úgymond a PC processzorokon kívül is van élet, és még egy, az Intelhez hasonló óriáscégnek sem árt több lábon állnia. Éppen ezért az Intelnél 1998 óta új szelek fújnak, ami azt jelenti, hogy az Intel azóta minden korábbinál nagyobb figyelmet fordít a kommunikációs eszközökbe, mobiltelefonokba és egyéb digitális eszközökbe szánt chipek fejlesztésére, ezenkívül pedig ugyancsak nagyjából 1998 óta mintegy felpezsdült az élet a cég eladási és marketing részlegénél.

Otellininek egyébként sokak szerint hálás lehet az Intel, ugyanis ő volt az, aki nagyon kemény promóciós munkát végzett a Celeron termékcsalád kapcsán, és aki szinte minden egyes szakmai konferencián képviselte cégét. Otellini egyébként eredetileg a jogi pályán szeretett volna elhelyezkedni, ám végül az Intelnél kötött ki, ahol immár 27 éve dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!