JohnnyCage

Intel: Hivatalos 2001 negyedik negyedévi eredmények

Az Intel számos IT céghez hasonlóan nehéz évet zárt 2001-ben. A társaság eredménye a tavalyi év utolsó három hónapjában azonban jelentősen felülmúlta az előzetes várakozásokat.

A Santa Clara-i (Kalifornia) központú chipóriás elmondása szerint a társaság 2001 utolsó negyedében 504 millió dollár nettó jövedelmet ért el, ami részvényenként 7 centet jelent. A társaság bevétele az időszakban 7 milliárd dollár volt.

A kisebb társaságok felvásárlásából származó költségek nélkül a társaság 998 millió dollár nettó jövedelmet ért el, vagyis részvényenként 15 centet. Wall Street-i elemzők a közelmúltban 11 cent részvényenkénti nyereségre számítottak 6,84 milliárd dollár bevétel mellett, amit a társaságnak siekrült felülmúlnia.

Az óriáscég eredményei azonban közel sem olyan jók, amennyiben 2000 negyedik negyedéve a viszonyítási alap. A megelőző év utolsó három hónapjához képest a társaság 2001 negyedik negyedévi eredményei a nettó bevétel 77 százalékos visszaeséséről tanúskodnak, amely 2000 végén még 2,2 milliárd dollár volt. A társaság bevétele 8,7 milliárd dollárról mintegy 20 százalékot esett vissza.

Az egy évvel korábbi eredményekhez képesti visszaesés ellenére a tavalyi év utolsó negyedében a társaság eladásai jelentős növekedést mutattak. 2001 harmadik negyedévéhez viszonyítva mind a társaság bevétele, mind nettó jövedelme jelentős mértékben, mintegy 7 százalékkal növekedett. Az Intel-rivális Advanced Micro Devices (AMD) a tavalyi év negyedik negyedévében hasonló mértékű növekedést tapasztalt. A társaság az Intelhez hasonlóan a napokban jelenti be hivatalos 2001 negyedik negyedévi eredményeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)