JohnnyCage

Intel, AMD: 2001 negyedik negyedévi eredmények

A két rivális chipgyártó várhatóan ezen a héten teszi közzé a tavalyi év utolsó negyedévében elért eredményeit, amely az elemzők szerint mindkét cég esetében felülmúlja majd az előzetes várakozásokat.

Az elemzők úgy vélik, az elmúlt karácsonyi szezon PC eladásai messze nem alakultak olyan rosszul, mint arra korábban számítani lehetett, ezért várhatóan mind az Intel, mind az Advanced Micro Devices (AMD) várakozáson felüli bevételekről fog beszámolni a héten.

A PC iparban rendszerint a negyedik negyedév a legerősebb, elsősorban a karácsonyi vásárlószezon miatt. 2000 ultolsó három hónapja azonban renkívül gyenge eredménnyel zárult, ezért az ipar az elmúlt karácsonyt mérsékeltebb reményekkel várta. Mivel azonban az eladások meglehetősen jól alakultak, decemberben mindkét chipgyártó pozitív irányban módosította 2001 negyedik negyedévi előjelzését, amelyet a hivatalos eredmények minden bizonnyal még így is felül fognak múlni.

A Santa Clara-i (Kalifornia) központú Intel Corp. tavaly december 6-án jelentette be, hogy negyedik negyedévi bevételei várhatóan meghaladják a 6,2 - 6,8 milliárd dolláros előjelzés felső határát. A Sunnyvale-i (Kalifornia) központú AMD ugyanezen napon közölte, hogy eladásai az előzetes számítások szerint legalább 10 százalékkal felül fogják múlni a megelőző negyedévet.

Az AMD tavaly ősszel kiadott Athlon XP processzorai meglehetősen jól fogynak, ezért a társaság a negyedik negyedévben minden valószínűség szerint megdöntötte korábbi eladási rekordját, ami 7,8 milliónál valamivel több mikroprocesszor eladását jelenti az időszakban.

Az Intel hivatalos eredményei keddre, az AMD eredményei pedig szerdára várhatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #29
    Anno azért nem ment a Winfostelepítés ill. bootolás az AMD-s gépeken mert a proci időzítése gyorsabb volt mint amire a winfost állították (mert az Intelhez volt beállítva és nem a K6-2 -hez)...
  • Laalee #23
    latom az ertelmes ide is betalalt...
  • WiLDoR #11
    Szép meg jó az AMD, de sajna abban is sok igazság van, amit Genesis mond...
  • Laalee #7
    lassan itt az ido hogy szamitogepet is vegyel
  • Tomcat.no1 #4
    Az az igasság, hogy az AMD komótosan adja ki az újjab prociait és szöges ellentétben az Intellel, nem sietteti a freki növelést. A részvényesek meg nem a hírportálokról tályékozodnak az AMD helyzetéről hanem azt folyamatosan figyelemmel kisérheti szerintem, s ha meg kamu adatokat dobnának a népek elé akkor magukat járatnák le... De külömben is miről beszélünk, az AMD egyértelműen egy nagyon jó, megfizethető(kölcséghatékony) proci....
  • _HABLA_ #3
    Azt hittem valami komolyabb géped van
  • fotel #1
    Szal megint semmi konkrétum

    Várjuk várjuk...