JohnnyCage

A Samsung tagadja az Infineon vádjait

A koreai Samsung Electronics tagadja az Infineon Technologies AG vezérigazgatójának azon vádjait, miszerint a társaság szándékosan juttatta mélypontra a DRAM árakat a konkurencia tönkretétele érdekében.

A világ legnagyobb memóriagyártója kedden reagált az Infineon vezérigazgató, Ulrich Schumacher vádjaira. Schumacher a Financial Timesnak azt nyilatkozta, hogy a DRAM iparban súlyos veszteségeket okozó alacsony memóriaárak a Samsungnak "köszönhetőek". Az Infineon vezető szerint a koreai gyártó az alacsony árakkal tönkre akarta tenni konkurenseit, de leginkább a szintén Dél-Koreai Hynix Semiconductort.

- Ez egy teljesen alaptalan badarság - mondta James Chung, a Samsung szóvivője. - Egyetlen társaság nem tudja jelentősen befolyásolni az árat - mondta a szóvivő hozzátéve, hogy a mélyponton lévő árak a Samsungnak is veszteségeket okoznak.

Schumacher szerint most, hogy a Hynix némi segítséggel immár újból két lábbal áll a talajon, nincs értelme továbbra is leszorítani az árakat, így történhetett meg, hogy a DRAM-ok ára ismért emelkedik a piacon. "A társaság, amely mesterségesen alacsonyan tartotta az árakat, felismerte, hogy mindez immár nem vezethet eredményre. Mivel a Hynix immár további hónapokig képes lenne átvészelni a helyzetet, a Samsung pénze nem tartana ki" - mondta Schumacher.

A világ négy legnagyobb memóriagyártója, a Samsung Electronics, a Hynix Semiconductor, az Infineon Technologies, és a Micron Technology az ipar eddigi legnagyobb válságát igyekszik átvészelni. Az alacsony árak a Hynix helyzetét nehezítették meg a legjobban, a társaságnak 11 milliárd dolláros segítségre volt szüksége, hogy elkerülje a csődöt. A társaság vezetői egyébként nem kommentálták az Infineon és Samsung vezetők között kialakult vitát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!