JohnnyCage

Az Infineon vezetője a DRAM árak emelkedéséről

A memóriaárak közelmúltban tapasztalt emelkedése a Dél-Koreai Samsung Electronics manipulációinak tudható be, nem pedig a DRAM-ok iránti kereslet növekedésének, állítja az Infineon vezérigazgatója.

Ulrich Schumacher
Ulrich Schumacher, a német Infineon Technologies AG vezérigazgatója úgy véli, a DRAM áraknak tovább kellett volna csökkenniük, mivel a kereslet továbbra is jelentősen elmarad a termelési mennyiségtől. Az árak ehelyett emelkedni kezdtek, és a gyártók számára némileg elfogadhatóbb szintre kerültek.

Schumacher a Financial Times-nak azt nyilatkozta, a Samsung Electronics mesterségesen alacsonyan tartotta a memóriaárakat, hogy csődbe juttassa a konkurens gyártókat, elsősorban a szintén koreai Hynix Semiconductort. Miután a Samsung legnagyobb riválisa, a Hynix -külső segítséggel- végül is talpon maradt, a társaság úgy vélte, az árak alacsonyan tartása immár nem indokolt.

Nem mindenki ért azonban egyet az ügyben az Infineon vezetővel. A DRAMeXchange nemrégiben kiadott jelentésében a rendkívül alacsony, súlyos veszteségeket okozó DRAM árakért az összes vezető gyártót egyaránt hibáztatja. A jelentés szerint az év ezen időszakában mindig emelkednek a memóriaárak, mivel a forgalmazók beraktároznak a karácsonyi szezonra. Később az árak rendszerint visszaesnek a karácsonyi szezont megelőző szintre.

A 128 Mbites SDRAM chipek ára jelenleg 1,70 dollár körül mozog, és közelít a 2 dolláros határhoz, vagyis az előállítási költségek fedezéséhez. Az árak az elmúlt hetekben jelentősen emelkedtek, bár még így sem mondhatóan különösebben magasnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jimmysam #6
    Egyszerűség kedvéért vegyünk 5000 Ft-ért egy memóriát. 25% ÁFA lejön 4000 Ft. Kisker haszna 20% az 3200 Ft. A nagyker haszna 10% 2900 Ft. A szállítási költség kb. 3-5% 2760 Ft. A másik nagyker szintén 10% (a lajtán túl) 2500 Ft. Megint szállítási költség 5% 2380 Ft. A gyártó cég haszna legyen 3% (vagy -3% :)) 2310 Ft. Azért ez még mindig 7,7§ és nem 2§. Vagy én hibáztam a számításban? :)) Ezek a kerekedők valamiből megélnek:( Sajna az én pénzemből elsősorban.
    A Baumaxban, meg egy szupermarketben is azt mondja a pénztárban ülő hölgy tartozok 2 Ft.-tal!!! Ez nevetséges miért nem én tartozok neki, már csak azért mert az előttem vásárlónak se adott vissza egészen!!! Ez a kereskedelem Mo.-on!?
  • Hahoocsi #4
    128 megabites SDRAM chip... Ebből 8 darab kell 1 128 megabyteos SDRAM modulhoz. 8x2 dollár...