JohnnyCage

Intel: Áremelkedés várható a Flash memória piacon

Ahogy a mobiltelefon gyártók egyre több Flash memóriát építenek a fejlett képességekkel rendelkező készülékekbe, a kereslet növekedése jelentős áremelkedést fog gerjeszteni a Flash memória piacon, állítják az Intel vezetői.

A chipóriás képviselői szerint hamarosan megtörik az a trend, amely szerint a Flash memóriák ára folyamatosan esik. "A növekvő kereslet jelentősen kihat az árak alakulására" - mondta Ron Smith, az Intel Wireless Communications and Computing Group csoportjának elnökhelyettese. "Nem az árak stabilizálódásáról van szó, hanem azok jelentős emelkedéséről."

Az egyre bonyolultabb, internetes böngészésre, fényképek készítésére, valamint multimédiás üzenetek továbbítására is alkalmas mobiltelefon készülékek nagyméretű Flash memória alkalmazását igénylik. Ez pedig elősegíti a Flash memóriák iránti kereslet újbóli növekedését, mondta Smith.

Az Intel vezető Flash piaci várakozásait egy, a chipóriás közeljövőbeli lehetőségeiről szóló konferencián fejtette ki. A Santa Clara-i (Kalifornia) központú társaság vezetője szerint az IT ipar jövőbeli növekedésének alapja a kommunikációs és számítógépes szegmensek folyamatos közeledése, összeolvadása. Az Intel ezen folyamatot kívánja vezetni új, Manitoba kódnevű XScale processzoraival, illetve az azokra épülő eszközökkel. A Manitoba egy processzor, digitális jelfeldolgozó (DSP), és Flash memória egyben.

A chipóriás Smith elmondása szerint a processzorok után hamarosan a Flash memóriák gyártását is átállítja a társaság korszerű, 130 nm-es csíkszélességű technológiájára, amely alacsonyabb előállítási költségeket, és nagyobb kapacitású chipeket eredményez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!