JohnnyCage

Az Elpida elhalasztja új, 300 mm-es gyárának beindítását

Az Elpida Memory Inc. a napokban bejelentette, hogy a társaság 9 hónappal elhalasztja a tervezett hiroshimai, 300 mm-es technológiájú memóriagyár beindítását.

A japán NEC és Hitachi óriáscégek közösvállalataként működő memóriagyártó Elpida Memory vezetői elmondták, hogy a társaság tovább folytatja az új gyár építését, a rendkívül kedvezőtlen piaci viszonyok miatt azonban a gyárban egyelőre nem kerülnek kiépítésre a 300 mm-es technológiát alkalmazó gyártósorok.

Az Elpida korábbi tervei szerint a 300 mm-es gyártósorok telepítésének már decemberben el kellett volna kezdődnie Hiroshimában, ez a határidő azonban jövő szeptemberre változott. Mindez a 300 mm-es technológiájú gyártásban is 9 hónapos késést fog jelenteni a cég számára, ami azért is fontos, mert a 300 mm-es alapanyagok (12 hüvelyk) előnye éppen abban rejlik, hogy olcsóbb gyártást tesznek lehetővé, mint a 200 mm-es (8 hüvelyk) változatok. Az új technológiára épülő első chipek így csak 2003 végén kerülnek majd le a gyártósorokról.

Az Elpida mellett a Micron Technology, valamint több másik memóriagyártó, szintén elhalasztotta az új, 300 mm-es gyártósorok kiépítését. A német Infineon Technologies ezzel ellenben azonban már el is kezdte a 300 mm-es gyártósorok kiépítését drezdai (Németország) gyárában. A társaság elérte azt a határt, amelytől kezdve az új technológia alkalmazását minél hamarabb el kell kezdeni, mivel a beruházások eddigi költségeit a lehető leghamarabb meg kell térítenie az új gyártási eljárásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!