Berta Sándor

Már az idén okosgyárakat tesztelhetnek Dél-Koreában

Az ázsiai ország gőzerővel fejleszti az iparát.

A dél-koreai kormány már tavaly decemberben jelezte, hogy 2022-ig 30 000 okosgyárat akar felépíteni. A Korea Telecom (KT) most nyilvánosságra hozta az aktuális tervét, amelynek fő eleme, hogy az 5G-hálózatokat bevonnák a gyártási folyamatokba. A konszern arra biztatja a helyi vállalkozásokat, hogy építsék ki a gyáraikban az 5G-infrastruktúrát azért, hogy kihasználhassák az okosgyár-megoldások előnyeit. A Korea Telecom ígéret tett arra, hogy az általános felhasználóknak kínált kereskedelmi szolgáltatásokon kívül az okosgyár-megoldások fejlesztésére is összpontosítani fog.

Lee Yong-gyoo, a KT alelnöke és 5G-platformfejlesztési marketingcsoportjának vezetője kiemelte, hogy a projekt hozzájárulhat ahhoz, hogy a helyi gyártócégek versenyképességén javítani lehessen. Az intelligens üzemek a legfontosabb üzleti stratégiájukat képezik. A társaság üzleti kutatóintézetének becslései alapján a szegmensben 2030-ig feldolgozott árucikkek értéke 131 milliárd dollár lesz.

Az óriáscég egyúttal bemutatta, hogy az 5G-hálózatok miként járulhatnak hozzá a termelés javításához a helyi fejlesztőkkel együtt. Az utóbbiak a kulcsfontosságú alkatrészeket, például a gépi látáshoz szükséges és egyéb robotkezelő rendszereket szállíthatják az okosgyárakhoz. A felhasználók a Factorymakers nevű integrált vezérlőrendszerrel a gyártási folyamatokat az 5G-hálózatokon keresztül is irányíthatják és a hibás termékek akár egyetlen másodperc alatt is kiszűrhetők lesznek.

A biztonságot növeli majd, hogy az okosüzemeken belüli intranetek le lesznek választva a nyilvános hálózatokról, míg a nagy adatmennyiségek gyors feldolgozását a felhőkörnyezet és a blokklánc technológia fogja lehetővé tenni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Ha attol okosgyar, hogy a wifi-t lecserelik 5G-re, akkor legyen, de ettol fuggetlenul is leteznek mar jo ideje magas szinten automatizalt gyarak.