JohnnyCage

Zavaros ítélet született a Rambus-Infineon perben

Az Egyesült Államok Virginiai Körzeti Bíróságának döntése részben az RDRAM kifejlesztőjének, a Rambus Inc.-nek, részben a memóriagyártó Infineonnak kedvezett ítéletével. A Rambus mindazonáltal 7,12 millió dollárt köteles fizetni az Infineonnak.

A bíróság döntése alapján a Rambus a jogi eljárás költségeinek megtérítésére köteles 7,12 millió dollárt fizetni az Infineonnak. Az eredeti döntés alapján a Rambusnak ezen felül 3,5 millió dollár kártérítési összeget kellett volna kifizetnie az Infineonnak, mivel bebizonyosotott, hogy a Rambus DRAM technológia kifejlesztője csalást követett el. Ezt az összeget azonban később 350 ezer dollárra csökkentette a bíróság bizonyos megkötések miatt.

A bírósági döntés azonban nem minden területen kedvezett az Infineonnak. A döntés alapján a Rambus nem követett el csalást, amikor állítólag titokban tartotta DDR-SDRAM szabadalmainak létezését az SDRAM technológiákat fejlesztő JEDEC csoport előtt. Csalást követett viszont el a társaság, amikor a cég "hagyományos" SDRAM-okhoz kötődő szabadalmairól nem tájékoztatta a JEDEC-et. Mint JEDEC-tag a társaságnak ezt közölnie kellett volna. A társaság egyébként azóta már kilépett a JEDEC-ből.

Az ítélet szerint a Rambus nem perelheti az Infineont az SDRAM szabadalmainak állítólagos megsértése miatt. Perelheti viszont a memóriagyártót a DDR szabadalmak megsértése miatt, és a Rambus ezt minden bizonnyal meg is fogja tenni: "Szerintünk az Infineonnak kötelessége kompenzálni minket a szabadalmaink felhasználásáért" - állt a társaság közleményében.

A Rambus várhatóan tovább fog pereskedni az Infineonnal, igaz immár kizárólag a DDR-rel kapcsolatos szabadalmakról lesz szó. A társaság éppen ezért győzelemnek tekinti a mostani ítéletet, bár az Infineon is hasonlóképp győzelemről beszél az ítélet kapcsán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laalee #1
    szararcu egy cég