Franczy

A ReplayTV visszatért a DVR piacra

Ahogy azt már a múlt héten tudni lehetett, a ReplayTV képviselői szerdán bejelentették, hogy a cég vadonatúj készülékei révén visszatér a DVR (Digital Video Recorder) piacra. A ReplayTV már korábban is képviseltette magát ebben a rendkívül dinamikusan fejlődő piaci szegmensben, azonban a cég tavaly ősszel felhagyott a DVR berendezések gyártásával, és most, majdnem egy év elteltével újra be kíván szállni a piacra. A ReplayTV szóvivője elmondta, hogy a cég új DVR eszközei akár 320 órányi mozgókép tárolására is képesek, és akár az is megoldható a segítségükkel, hogy az egyik készülék programozása és a rajta tárolt adatok elektronikus úton átküldhetők lesznek egy másik készülékre. Aki esetleg nem tudná, annak elmondom, hogy a DVR eszközök leginkább modern videomagnókként kezelhetőek, melyekben azonban a VHS kazetták helyét merevlemezek vették át.

A Santa Clara-i székhelyű Sonicblue cég által idén augusztus 2-án felvásárolt ReplayTV már a kezdetektől négy különböző képességű és árú DVR eszközzel lép be a piacra, így a felhasználók várhatóan könnyedén megtalálják majd az igényeiknek és nem utolsó sorban a pénztárcájuknak leginkább megfelelő modelleket. A ReplayTV új DVR eszközeiben egyébként új lesz a videofelvevő szoftver is, melyhez egy, májusban a Motorolával megkötött licencszerződés keretein belül jutott hozzá a cég. A ReplayTV új modelljei egytől egyig a cég 4000-es termékcsaládjába tartoznak, és nem Sonicblue, hanem ReplayTV márkanév alatt kerülnek forgalomba. A 699 dolláros áron kapható belépőszintű ReplayTV modell segítségével 40 órányi televízióadás rögzíthető, az 1999 dolláros csúcsmodell segítségével pedig akár 320 órányi "Barátok közt"-et is felvehetünk.


Bizonyára sokan örülnek majd annak a lehetőségnek is, hogy például az egyik ReplayTV-n rögzített TV-adást elektronikus úton át lehet majd mozgatni egy másik ReplayTV eszközre, azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a ReplayTV szoftveres úton meg szeretné szabni, hogy egy anyagot hányszor lehet egymás után lemásolni, vagy akár csak egyszerűen lejátszani. Ezekre a korlátozásokra egyes források szerint azért kerül majd sor, mert más cégek már megütötték a bokájukat ezen a téren, vagyis mert a TV-műsorok másolgatása is bizonyos jogi problémákat vethet fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!