JohnnyCage

Egységes DVD szabvány készül?

Kilenc szórakoztatóelektronikai óriás, köztük a Sony, a Philips Electronics, és a Samsung Electronics a napokban várhatóan kiad egy új, egységes DVD szabványt a következő generációs DVD-khez.

A társaságok a hírek szerint kedden egy konferenciát tartanak, amely során bejelentenek egy új, nagykapacitású optikai lemezt, a részletek egyelőre azonban nem ismertek. A jelentések szerint a kilenc társaság megállapodást kötött a következő generációs DVD felvevők szabványos technológiájáról.

A konferencián a Sony, Philips Electronics, és Samsung Electronics cégeken kívül még olyan társaságok vesznek részt, mint a Hitachi, a Matsushita Electric, a Pioneer, a Sharp, az LG Electronics, és a Thomson Multimedia. A megállapodással a társaságok elsősorban azt szeretnék elérni, hogy egy, általánosan támogatott írható DVD szabvány terjedjen el a jelenleg nagymértékben megosztott DVD piacon.

Mint ismeretes, a Toshiba és Matsushita Electric Industrial (Panasonic) cégek a DVD-RAM újraírható szabványt támogatják, a Pioneer és a Sharp cégek azonban a DVD-RW nevű újraírható, és a DVD-R írható megoldást próbálják általánosan elfogadtatni. A Sony és Philips cégek a közelmúltban jelentek meg a piacon egy harmadik, DVD+RW nevű újraírható DVD szabvánnyal.

A következő generációs DVD szabvány a hírek szerint mintegy 30 GByte-os tárolókapacitással fog rendelkezni, és 2003 - 2004 környékén jelenik meg a piacon. Bár a DVD felvevők jelenleg még korántsem olyan elterjedtek, mint a VHS videófelvevők, a szélessávú internetkapcsolatok, illetve a digitális televízióadások elterjedésével a közeljövőben várhatóan egyre több felhasználó fog ilyen eszközt választani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomcat.no1 #9
    szívesen fogadnám el azt a tényt, hogy esetleg a VHS kazikat relatíve olcson le lehetne váltani a DVD valamelyik változatára4 Na persze tudjak felvenni vele!!!!!!!
  • tomcs #5
    ott az a 12 cm lemez, faszan ugyanannyi anyag kell bele ha 10 mega fer ra mintha sok-sok gb. a tobb meg mindig jobb
  • Laalee #1
    itt az ideje rajuk fer... telleg nagy a kaosz, és draga az original dvd :)