Csabi

Hibrid digitális kamera

A Creative az új, PC-CAM 300 típusú digitális kamerájának kifejlesztésekor igyekezett olyan megoldásokat kidolgozni, amelyek könnyű kezelhetőséget és sokoldalú felhasználhatóságot biztosítanak. A cég az új készülékét elsősorban az otthoni felhasználók számára alakította ki. A PC-CAM 300 a cég szerint egy hibrid kamera, ugyanis egy webkamera és egy alacsony árkategóriás digitális fényképezőgép funkcióit egyesíti. Sőt alkalmas video- és audiofelvételek készítésére is. A Creative képviselője elmondta, hogy az új kamera kezelése olyan egyszerű, hogy akár gyerekek is használhatják.


A Creative PC-CAM 300-ba egy továbbfejlesztett CCD került bele, amely a cég szerint nagyon jó minőségű képrögzítést tesz lehetővé. A legjobb minőséget biztosító üzemmódban 1024 x 768 pixeles fényképek készíthetők. Ezenkívül a kamera használható 640 x 480 és 320 x 240 pixeles felbontást biztosító üzemmódokban is. A kisebb videok felvétele során a 640 x 480 pixeles felbontás használható.

A Creative PC-CAM 300 egy 8 megabájt kapacitású memóriát tartalmaz, amelyen felbontástól függően akár 255 darab fénykép is tárolható. Az úgynevezett Mini-movie üzemmódban készített videoból maximum 75 másodperc rögzíthető a beépített memórián. Az integrált digitális audiofelvevő segítségével 34 percnyi audio tárolására van lehetőség.

Az új kamerához a cég egy gazdag szoftvercsomagot is ad, amelyben többek között megtalálhatók a Ulead PhotoExpress MCE, a FlipViewer, a Creative WebCam PhotoEditor és a PixMaker Creative Edition programok is. Ezen alkalmazások segítségével a rögzített képek egyszerűen szerkeszthetők és kinyomtathatók. Mindegyik használata könnyedén elsajátítható.

A Creative PC-CAM 300 a számítógéphez USB interfészen keresztül csatlakoztatható. Kompatibilis a Windows 98, a Windows Millennium és a Windows 2000 operációs rendszerekkel. Várhatóan szeptember közepétől lesz elérhető, és körülbelül 150 dollárba (42 000 forintba) fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!