Csabi

Új digitális kamerák jelentek meg

A Fujitsu, hogy minél jobban kibővítse kínálatát egyszerre három új digitális fényképezőgépet is bemutatott. Ezek közül kettő a cég ugyancsak új, A szériájához tartozik. A Fujitsu képviselője elmondta, hogy az A szériás modelleket úgy alakították ki, hogy azok teljesítménye és funkcionalitása a kezdő fotósok számára éppen ideális legyen. Ezenkívül ügyeltek a könnyű kezelhetőségre is. Az új FinePix A101 fényképezőgépbe egy 1,3 megapixeles CCD kerül bele, és 2-szeres digitális zoomolást tesz lehetővé. A képek tárolására egy 8 MB-os SmartMedia kártya áll rendelkezésre. A másik új modell, a FinePix A201, amelyben egy 2 megapixeles CCD található. A 2,5-szeres digitális zoom mellett egy 16 MB-os SmartMedia memóriával rendelkezik. A FinePix A101 a napokban kerül piacra, és 179 dollárba (50 000 forintba) fog kerülni. A FinePix A201 csak szeptembertől lesz megvásárolható 249 dollárért (70 000 forintért).

A Fujitsu az A szériás modellek mellett bemutatta a FinePix 2600 Zoom digitális fényképezőgépét is. Ebben egy 2 megapixeles CCD található. A 3-szoros optikai zoom mellett 2,5-szeres digitális zoom is használható. A FinePix 2600 Zoom szeptemberben jelenik meg a piacon, és 299 dollárba (84 000 forintba) fog kerülni.

A Nikon az előbbiekben ismertetett digitális fényképezőgépeknél egy nagyobb teljesítményű készüléket mutatott be. Az új, CoolPix 885 egy 3,2 megapixeles CCD-vel rendelkezik, és maximálisan a 3-szoros optikai zoomolást támogatja. A kamera alapesetben egy 16 MB-os CompactFlash memóriakártyát tartalmaz. A CoolPix 885 a számítógéphez USB interfészen keresztül csatlakoztatható. A képek áttöltése a számítógépre gyorsan és könnyen elvégezhető. Michael Rubin, a Nikon egyik munkatársa elmondta, hogy az új kamerát elsősorban azon felhasználók számára fejlesztették ki, akik különösebb fényképészeti ismeretek nélkül szeretnének kiváló minőségű fényképeket készíteni.

A Nikon CoolPix 885 szeptemberben kerül piacra, és 599 dollárért (170 000 forintért) lehet majd megvásárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!