Franczy

A világ legkisebb 3 megapixeles, zoomos digitális fényképezőgépe

A PENTAX Corporation képviselői a napokban bejelentették, hogy a cég fejlesztőműhelyeiben sikerült elkészíteni a világ eddigi legkisebb 3 megapixeles felbontással és háromszoros optikai zoommal rendelkező digitális fényképezőgépét, a PENTAX Optio 330-at, amelyet hamarosan világszerte meg lehet majd vásárolni. A fejlesztők szerint a rendkívül kis külső méretek nem mentek a szolgáltatások rovására, így az apró szerkezet rendkívül nagy tudással rendelkezik, és emellett könnyen használható és sokoldalú is egyben.

A PENTAX Optio 330 öt fényképezési móddal kényezteti majd el jövőbeli tulajdonosait, így a készülékkel készíthető standard, éjszakai, és hosszú expozíciós idejű (maximum 15 másodperc) fénykép, mozgókép, valamint a felhasználók természetesen manuális módon is beállíthatják a fényképezőgép funkcióit, vagyis szabadon változtathatóak az expozíciós idő, a fókusz és a vaku paraméterei is. A kiváló minőségű digitális fényképek elkészítésében nagy szerepet játszik az egész pontosan 3,34 megapixeles felbontással rendelkező alapszínszűrős CCD, az elkészült digitális alkotásokat pedig a fényképezőgép USB interfésze révén pillanatok alatt számítógépre lehet másolni.

A PENTAX Optio 330 9,1 centiméter széles, 5,8 centiméter magas és 3 centiméter vastag, tömege pedig 240 gramm az elemekkel és adattárolóval együtt. A fejlesztők elmondása szerint az újdonság rendkívül kis mérete annak köszönhető, hogy a benne alkalmazott lencserendszer nagyon kompakt, valamint, hogy a fényképező központi processzorát (CPU), alkalmazás-specifikus nyomtatott áramköreit (ASIC) és memóriachipjeit egyetlen multichip modulba (MCM) sikerült integrálni.

A készülék nagyteljesítményű háromszoros zoom rendszerrel rendelkezik, ezenkívül pedig digitálisan is képes kétszeres zoomra, vagyis maximálisan hatszoros nagyításra képes. A PENTAX Optio 330 4 centiméter képátlójú LCD kijelzővel rendelkezik, melyen akár az elkészült képeket is ki lehet nagyítani, vagyis le lehet ellenőrizni, hogy megfelelő-e a képminőség, vagy a felbontás, valamint a kis kijelzőn egyszerre akár kilenc kép is megjeleníthető. A készülékkel a 16 MB-os memóriakártyára 320x240-es felbontásban maximálisan 30 másodperces mozgóképfelvételt is lehet csinálni, 15 képkocka/másodperces sebesség mellett. A PENTAX újdonságának ára egyelőre nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #4
    Elég kicsi. De csak 3 megapixel. Tudom, a méret érdekében kellett, de akkor is. Valami ne csak kicsi legyen, hanem nagy felbontású. Azért nem rossz eredmény, és a felbontása sem olyan rossz, mondhatni veri a középmezőnyt.
  • OliApa #1
    Kép?