Csabi

Hordozható nyomtató digitális fényképezőgépekhez

A SiPix szerint egyre több digitális fényképezőgép tulajdonos igényel olyan megoldásokat, amelyek segítségével a fényképek tulajdonképpen azonnal kinyomtathatók. A felhasználók azt szeretnék, ha nem kellene a képeket a PC-re áttölteni, hanem a kamerát közvetlenül lehetne a nyomtatóhoz csatlakoztatni, méghozzá olyanhoz, amely könnyen hordozható. Nos ezt oldották meg a SiPix fejlesztői, ugyanis elkészítették a PocketColor 200 típusú fotónyomtatót, amely a cég SP-1300-as digitális fényképezőgépével működik együtt a legoptimálisabban.

Először tekintsük át az SP-1300-as kamera legfontosabb jellemzőit. Az 1,3 megapixeles digitális fényképezőgép háromféle üzemmódban használható. Ennek megfelelően 1600 x 1200, 600 x 1200 és 800 x 600 pixeles felbontású képek rögzíthetők. A kamera 2-szeres digitális zoomolási lehetőséget biztosít. A felhasználó dolgát jelentősen megkönnyíti az 1,8 colos LCD kijelző. Az SP-1300 a fényképek tárolására egy 4 megabájtos memóriával rendelkezik, de használhatók CompactFlash memóriák is.

A SiPix szerint az SP-1300-zal készített fényképek kinyomtatására a legideálisabban a PocketColor 200 fotónyomtatót lehet használni. A printer paramétereinek értékelése során mindenképpen figyelembe kell venni, hogy egy digitális kamerákhoz kifejlesztett, hordozható nyomtatóról van szó, és ezért nem várható el ugyanaz a teljesítmény, mint ami a nagyobb társaitól. A 300 gramm súlyú PocketColor 200 felbontása 254 dpi. A használható legnagyobb papírméret 55 x 91 mm, míg a képek tényleges mérete 48 x 64 mm lehet. Egy fénykép kinyomtatásához körülbelül 95 másodperce van szükség.

A PocketColor 200 az USB interfészt támogatja. Ez azért fontos, mert ezen keresztül csatlakoztatható többek között az SP-1300-as kamerához is. Természetesen PC-vel is összeköthető. A vásárló a nyomtató mellé megkapja az MGI PhotoSuite III szoftvert is. A PocketColor 200 körülbelül 180 dollárba (54 000 forintba) kerül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andor PaPa #3
    És tök jól néz ki, amikor a nyakadban a digitális fényképező gép, a hátadon meg egy jó kis nyomtató. Olyan, mint a Batman.