JohnnyCage

Felbontja egyezségét a Motorola és a Flextronics

[Industry Standard] A két társaság tavaly májusban 30 milliárd dolláros együttműködési szerződést kötött a Motorola mobiltelefonok Flextronics általi gyártásáról. A kedvezőtlenül alakuló piaci helyzet azonban a szerződés felbontására késztette a feleket.

A Motorola és a szerződéses elektronikai gyártó Flextronics International tavaly öt évre szóló, 30 milliárd dollár értékű szerződést kötöttek a Motorola mobiltelefonok gyártásáról. A telefonokat a szerződés értelmében a Flextronics gyártotta volna a Motorola számára, de a piaci helyzet megváltozása miatt a cégek felbontják azt, derült ki egy hétfői sajtóközleményből.

A társaságok elmondása szerint a jelenlegi kedvezőtlen piaci helyzetben mindkét társaság számára nehézkessé vált a szerződésben vállalt kötelezettségek teljesítése. Mindez leginkább arra a gyártási mennyiségre vonatkozik, amennyi mobiltelefont a Flextronics eredetileg gyártott volna a Motorola-nak. A szingapúri központú Flextronics a közeljövőben visszavásárolja azokat a 100 millió dollár összértékű részvényeket, amelyeket a Motorola az eredeti szerződés értelmében megvásárolt.

A szerződés eredetileg a Motorola előállítási vonalát lett volna hivatott leegyszerűsíteni, mivel az egész gyártási folyamat egy céghez került volna. A Flextronics elsősorban a Motorola mobiltelefonjait gyártotta volna, de a szerződés szerint egyes más kommunikációs eszközöknek is a szingapúri gyártóhoz kellett volna kerülnie.

A Motorola a továbbiakban is támaszkodni fog a Flextronicsra, mint szerződéses gyártóra, és továbbra is a Flextronics öt legnagyobb ügyfelének egyike marad, közölte a két társaság egy sajtóközleményben. A Flextronics másik nagy mobiltelefon-készítő partnercége az L.M. Ericsson Telephone Co., amely az év elején bízta rá a gyártóra a mobiltelefonok előállítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!